Gluteenittomat korvapuustit

IMG_5796

Tämä resepti on jäänyt teille jakamatta ihan kertakaikkiaan! Törmäsin koneellani näihin kuviin ja nyt siis vihdoin muistan tämän postauksen tehdä. 🙂

Ohje (n.15kpl) :

3 dl maitoa/vettä

1/2 palaa hiivaa tai 1/2 pussillista kuivahiivaa

2 tl psylliumia

1 tl suolaa

 1 dl sokeria

1 kananmuna

½ rkl kardemummaa

7-8 dl Hienoa, gluteenitonta jauhoseosta, esim Semperin Finn mix

½ tl ksantaania

100 g pehmeää voita/margariinia

Täytteeksi: voita, kanelia ja sokeria

kananmunaa voiteluun

raesokeria  pinnalle

Lämmitä neste ja liuota hiiva siihen (kuivahiiva sekoitetaan jauhojen sekaan). Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa voimakkaasti vielä noin 3-5 minuuttia.

Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti korvapuusteja. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ota täytteeksi tarkoitetusta jääkaappikylmästä voista juustohöylällä ohuita siivuja ja levitä niitä tasaisesti miltei koko taikinan alalle. Levitä voi veitsellä tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle hienoa sokeria ja kanelia. Rullaa taikinalevy tiiviiksi rullaksi (voit kostuttaa rullan loppupäätä hieman vedellä, että se tarttuu kunnolla kiinni taikinapötköön) ja leikkaa vinottain korvapuusteiksi. Kohota pullia lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.  Voitele pullat kananmunalla, ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin. (Resepti: gluteenitonta leivontaa)

IMG_5808_1

Patu

www.pauliinaolivia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta