Ravintovalmentajan suositus aamupalaan

Mitä aamulla tulisi syödä? Onko aamupala tärkeä vai  ei?

Oma näkemykseni ravintovalmentajana aamupalaan on, että se on päivän tärkein ateria. Toiseksi tärkein on treenin jälkeinen lämmin ruoka. Aamupalalla on suuri merkitys moneen asiaan. Ihan ensimmäinen asia on, että aineenvaihdunnan saa käyntiin. Keho menee yön aikana paastotilaan ja aamupala herättelee kropan ja ruoansulatuksen jälleen uuteen päivään. Aamupalalla olisi hyvä olla hiilihydraattia sekä proteiiniakin jonkin verran. Etenkin paljon treenaavilla myös aamupalalta tulee löytyä proteiinia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onkin sanottu, että aamupalan tulisi olla päivän isoin ateria ja sisältää kiitettävästi hiilihydraattia. Moni asiakkaani alussa jopa hieman kauhistelee ruokavalioitani, koska niissä usein aamupalat ovat suhteellisen isoja. Toisinaan muutama asiakas ei pysty moneen ensimmäiseen viikkoon syömään aamupalaa edes yhdeltä istumalta, mutta silti paino putoaa joka viikko. Jos ennen ei ole tottunut syömään aamupalaa, voi sen syöminen alussa olla yllättävänkin haastavaa. Aineenvaihdunta kuitenkin kiittää ja kroppa alkaa toimia ihan uudella tavalla pitkästä aikaa.

Toinen hyvä syy aamupalaan on, että se vähentää iltasyöpöttelyä. Usein helposti jos aamupalan skippaa tai syö liian niukan aamupalan, iltapäivästä tai illasta nälkä on suunnaton. Silloin helpommin sortuu syömään isoja rekkamiehen annoksia ja ihan mitä sattuu. Monipuolinen ja runsas aamupala sekä muut ateriat tasaisesti 3-4 tunnin välein pitävät verensokerin tasaisena ja sortumisia ei tule yhtä helposti.

Aamupala voi olla esim. puuro, smoothie tai täysjyväleipä. Myös aamulla olisi hyvä saada hieman rasvaa ruokavalioon ja sen lähteinä voi toimia leivän päällä 17% juusto tai puuron kanssa 2% raejuusto. Myös pähkinät ovat loistava vaihtoehto. Proteiinintarve useimmille on esimerkiksi n. 100g raejuustoa. Aamulla proteiinia ei tarvita yhtä paljoa kuin esim. treenin jälkeisellä aterialla tai iltapalalla. Aamuihin on myös hyvä sisällyttää joko marjoja tai hedelmä, myös kasviksia voi löytyä jo aamupalasta. Esim. leivän kanssa on hyvä syödä kurkkua, paprikaa jne. Maha täyttyy enemmän sekä vatsa kiittää kuidusta.

Kahvia tai teetä on hyvä nauttia oman toleranssin mukaan. Monelle kahvi ei sovi, mutta silti sitä on ”pakko” juoda, että herää. Itse kiinnittäisin silloin enemmän huomiota unen laatuun, sekä yleisesti jaksamiseen. Onko kenties liikaa stressiä ja palikoita elämässä? On oikeastaan epänormaalia, jos ihminen ei lähde käyntiin ilman kahvia. Se usein kielii muista ongelmista, etenkin luonnollisesti jaksamiseen liittyvistä.

Mitä sinä syöt aamupalaksi? 🙂

Patu

www.pauliinaolivia.fi

32 vastausta artikkeliin “Ravintovalmentajan suositus aamupalaan”

  1. Aamupalaksi tulee useimmiten syötyä maitoon tehtyä puuroa, jossa on raejuustoa, pellavansiemenrouhetta, siemeniä ja merisuolaa sekä päällä hedelmiä/marjoja 🙂 +kahvia 😀

  2. Olen itse ollut nyt 3kk ajan minulle suunatulla ruokavaliolla.
    Sain sen kun kävin BioSignature mittauksessa.
    Varmaan tiedätkin jo mikä tämä menetelmä on.
    Mittaus kuitenkin osoitti ne eniten rasvaa keräävät epäkohdat minulla ja näin ollen sain ohjeet valementajalta miten kannattaisi ruveta syömään.

    Suurin ongelmani oli insuliiniresistenssi. Eli kehoni sietää huonommin hiilareita kuin taas joidenkin toisten.
    Näin ollen niitä ei kannata syödä joka aterialla.
    Aamupalani sisältää siis nykyään runsaasti proteiiniä ja hyviä rasvoja. Ei hiilareita.
    Ainoastaan treenin jälkeen hiilaria ja iltapalalla.
    Monta vuotta söin aamupalaksi puuroa+raejuustoa sillä kokeilin lukuisia eri ruokavalioita. Voin koko ajan huonosti ja kärsin pahoista pms + ruuansulatus oireista. Nyt ne ovat kadonneet.
    Olen itsekkin laihduttanut 40 kg ja jossain vaiheessa kroppani lakkasi toimiasta ja aloin kerätä rasvaa oudolla tavalla eri paikkoihin.

    Nyt ne kaikki ovat kadonneet. Pääpointtini oli se, että suinkaan kaikille ihmisille ei sovi samat ruokavalio esimerkit.
    Oikeastaa harmittaa etten tajunnut tätä ennen vaan väsähdin jo ennen puoltapäivää tuolla entisellä puuroaaamiaisellani. 🙂

    • Olet täysin oikeassa. Kuten esimerkiksi ravitsemussuositukset, ne ovat hyvä yleisohje. Mutta jokainen ihminen on oma yksilönsä ja jokainen toimii erilailla. Äärettömän hyvä huomio. 🙂

  3. Mun aamupala on nyt esim. kaksi palaa Fazerin uutta vatsaystävällistä ruisleipää 17% juustolla ja tomaatilla, 1 prk Ehrmann-rahkaa omenahillolla, seassa pari rkl pellavansiemenrouhetta ja itse tehtyä granolaa sekä maitokahvia. Melko iso aamupala siis on, mulla ei ainakaan ole mitään ongelmia aamusyömisen kanssa! 😀 Yritän pudottaa painoa ja aloin pitämään ruokapäiväkirjaa, tiedän kyllä miten ”pitäisi” syödä ja tiedostan suurimmaksi osin mitä teen väärin. Pikkuhiljaa…

    • Itse pystyn myös helposti syömään ison aamupalan, hah! Pikkuhiljaa nimenomaan. Aamupalasi kuulostaa kuitenkin hyvältä, enää varmasti vain pientä hienosäätöä vailla. 🙂

  4. Aamupala on aina ollut mulle se ykkönen päivän aterioista, ja muutenkin kiireetön rauhallinen aamiaishetki on mulle todella tärkeä. Tällä hetkellä aamupalaani kuuluu kaurapuuro raejuustolla, auringonkukansiemenillä, mustikoilla ja mehukeitolla sekä täysjyväruisleipä oivariinilla, kalkkunalla, kurkulla ja tomaatilla. Leipä jää välillä pois ja joskus korvaan sen riisikakuilla, mutta puuro on vakio. 🙂

  5. Huomenta!

    Täällä juodaan aamupala – oon smoothiefani! Äsken kumosin kurkkuun vähän Twister-mehujäältä maistuvan setin: pätkä kurkkua, sellerin varsi, ananasta, mansikoita, valkoherukoita, palanen inkivääriä ja riisi-herneproteiinia. Kylkeen kahvikupillinen kookosöljyllä, avot! Voi tosin olla, että talvea kohti siirryn tuorepuurojen ihmeelliseen maailmaan, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa.

    Ja hei, loppusanoiksi iso kiitos ihanasta blogista! Oon roikkunut mukana alusta asti.

    Heta

    • No nyt sanoit sellaisilla myyntipuheilla, että täytyy itsekkin kokeilla! Mistä sait valkoherukoita? 🙂

      Oi kiitos. Itselläni on hieman huono omatunto, kun blogistani on uupunut pitkän aikaa treeni&ravinto asiat, mutta tästä päivästä eteenpäin se tulee taas muuttumaan. <3

  6. Mulla riippuu hyvinkin paljon päivästä ja fiiliksestä mitä syön aamulla. Tietty myös mitä kaapista löytyy. Tykkään myös vaihdella aamupalaa, mutta puuroa menee eri muodoissa useasti. Mukana on eri siemeniä, rahkaa/jugurttia, marjoja yms.

    Jos tiedän illalla että tulee olemaan aikainen lähtö niin teen smoothien/tuorepuuron illalla jo valmiiksi, sekä välipala myös. Näin saan aamulle lisää nukkumisaikaa, kun ei tarvitse kuin vetäistä ruoka naamariin. 😀
    Jos on kiireetön niin teen kaikessa rauhassa pidemmän kaavan mukaan aamiaisen ja juon teeni rauhassa. Kiire aamuna mulla on termosmukissa ja juon matkalla.

  7. Kiva lukea aamupalapostausta perinteisiä ravitsemussuosituksia noudattavan pt:n näkökulmista. Itse syön aamuisin yleensä munakkaan (2 munaa, 2 valkuaista), kasviksia ja hedelmän. Olen sairauden vuoksi gluteiiniton ja pyrin myös maidottomuuteen, sillä se nostaa kehon tulehdusarvoja, mikä ei ole sairaudelleni myöskään eduksi. Nyt oon kuitenkin alkanut pohtia tuota kananmunien suurkulutusta. Nyt maidottomien (edullisten..) proteiinipitoisten ruokien vuoksi on mennyt 2-4 kokonaista munaa päivässä. Rasvat pitkin päivää saan munien lisäksi lisäämällä valmiiseen ruokaan neitsyt oliiviöljyä (n.10-20g /päivä) (joskus osa näistä avokadosta tai siemenistä) sekä n. 10g joko kookosöljystä tai lihan rasvasta. Rasvoja ei kasvispainotteisesta ruokavaliostani löydy paljon, joten kaikki täytyy lisätä itse. Olen (ainakin kuvitellut), että yhdessä munassa on 5g rasvaa, eli munista rasvaa saisin tällähetkellä n.20g/päivä. Olen n. 48 kg ja yritän pitää rasvat 50g/päivä (n.10g/ateria).
    Tulipas nyt pitkä pohjustus. Noh, kysymykseni on, miten henkilökohtaisesti koet tän mun rasvakäytön 😀 Munia kun suositellaan melko vähän rav.suositusten mukaan. Mutta kun jostainhan pitäisi sitä rasvaakin saada! Itselläni ongelmana kun ei ole ylipaino vaan juuri se että energiaa saisi tarpeeksi. Kuinka voisin edullisesti vaihtaa munia joko muihin rasvoihin, mihin? Sekä mitä vaikutuksia tuollaisilla munamäärillä voi olla? 😀 Itse kun olen hoikka ihminen jolla rasvamassaa on melkoisen vähän. Osassa Fitness- sekä paleo-piirejä kun kananmunia ei tunnuta pelättävän ollenkaan. Help me! 🙂 En halua herätä sydänkohtaukseen 30 vuotiaana 😀

    Kiitos jo etukäteen!

    • Voi kiitos! 🙂

      Treenaatko? Ja jos, niin kuinka paljon.

      Rasvaa on hyvä saada 1-2g painokiloa kohden, joten tuo 50g on hyvä ja oikeastaan minimäärä sinulle. Etenkin, koska et pyri laihtumaan. Rasvaa saa olla ihan reippaastikkin etenkin jos liikut paljon. Itse vaihtaisin ainakin kookosöljyn pois. Sen suuresta suosiosta huolimatta sen ravitsemukselliset arvot eivät ole päätä huimaavia. Se sisältää pääosin tyydyttynyttä rasvaa eikä ollenkaan välttämättömiä rasvahappoja. Aihe on hyvin kiistelty, mutta oma näkemykseni on, että kookoöljyä ei kannata käyttää. Parempia ravśvoja löytyy ja edullisemminkin. 🙂

      Suositus on 2-3 keltuaista päivässä, eli voit vaihtaa yhden keltuaisin päivässä neljään valkuaiseen, jolloin saat kanamunasta edelleen tarvittavan proteiinimäärän, mutta et rasvaa.

      Se, kuinka kunkin keho reagoi kanamunan kolesteroliin, on hyvin tapauskohtaista. Toisilla arvot nousevat hyvinkin herkästi ja toisilla ei juuri ollenkaan. Paras tapa mitata verestä rasva-arvot, kun olet kahden viikon ajan syönyt esim. 4 kanamunaa päivittäin. On tärkeää mitata niin hyvä kuin huonon kolesterolin arvot, koska niiden suhde on tärkeä. Jos kokeen jälkeen huono kolesteroli on pysynyt alle kolmen ja hyvä noussut reippasti esim. 1,5, voi kanamunia syödä melko huoletta. 🙂

      Anytime! 🙂

    • Kiitos kovasti vastauksesta! Elämäntapani on melko aktiivinen ja sen lisäksi treenaan n. 3krt salilla viikossa. Liikuntaa olen yrittänyt vähentää sairaukseni vuoksi mistä en kyllä pidä yhtään (kehon stressitasot pidettävä matalalla) 🙁 .
      Pitää tutkia tuota kolesterolin mittausmahdollisuutta. Että missä sen saisi ja mihin hintaan 🙂 Olin muuten luullut että suositus keötuaisille on 2/vko 😀 Olen pähkinäallergikko, mikä unohtu mainita. Tällä hetkellä tuntuu että rahahuolien vuoksi joudun käyttämään lähes ainoana pehmeän rasvan lähteenäni neitsytoliiviöljyä, mikä alkaa näissä määrissä jo pilata ruokani makua! Siksi kaipailen välillä kovasti muita rasvan lähteitä, mutta näin talvisin esim. avokadot ja lohi ovat hyvin kalliita mulle. Harmin paikka kun jostain sitä rasvaa on kuitenkin saatava 😛 Siinäpä ne taitaa melkein olla kaikki mistä pehmeitä rasvoja voi saada?

    • Käykö pellavansiemenet tai pellavansiemenrouhe? 🙂 itse käytän niitä ja ovat edullisiakin n. 1,30€ pussi prismassa. Tai entäs lesitiinirakeet? esim. life kaupasta saa ja on myös prismoissa yms..

    • Tosin lesitiinistä puhutaan, että se kiihdyttää rasva-aineenvaihduntaa ja nyt ei haluttu laihtua 😉 itselläni on myös pellavan lisäksi käytössä hampunsiemenet ja chiasiemet. Nämä sisältävät hurjasti hyviä rasvoja, protskua yms 🙂

  8. Itsellä on jo hetken aikaa ollut vakioaamupalana tuorepuuro, jossa siis maitorahkaa, marjaista pellavansiemenrouhetta, kauramaitoa, mehukeittoa, kaurahiutaleita ja vaihtelevasti jotakin marjoja/hedelmää. Silloin tällöin aamupalaksi maistuu myös lämmin puuro, jonka seassa marjaista pellavansiemenrouhetta, raejuustoa ja marjoja/hedelmää, joskus sekoitan puuroon herajauhetta. Enemmän syön lämpimiä puuroja kuitenkin iltapalaksi. Vaihteluksi puurolle syön joskus aamuisin myös rahkaa marjoilla/hedelmillä tai palan leipää raejuuston, leikkeleen, erilaisten kasvisten (esim. kurkku, tomaatti, salaatti ja/tai paprika) ja keitetyn tai paistetun munan kanssa.

  9. Miun aamupala on joku kiva smoothie, kaurapuuro voisilmällä tai bulletproofkahvi kofeiinittomasta purukahvista 🙂 kuulun siihen kategoriaan jolla on vaikeuksia saada aamulla mitään alas, olen huomannut että aamupala juotunu toimii.

  10. Mä syön arkisin yleensä aamupalaksi ruisleivän margariinilla, juustolla, kalkkunaleikkeellä ja kurkulla. Lisäksi 1 prk maitorahkaa marjoilla ja lasi mehua. Tällä jaksaa hyvin tehdä fyysistä työtä klo 12 asti 🙂 Viikonloppuna sama setti paitsi leipä vaihtuu kaurapuuroon.

  11. En ole syönyt aamiaista noin 15 vuoteen, koska kroppa ei halua mitään kiinteää ennen kuin vasta 4-5 tuntia heräämisen jälkeen. Jopa treenaaminen treenileirillä (budolaji, 9 tuntia päivässä x 5 päivää) sujuu paremmin pelkällä rasvakahvilla sen 3 ensimmäistä tuntia lounaaaseen saakka. Jos syön vaikka kauralesepuuron voisilmällä, kuvottaa koko aamupäivän mikä haittaa kovasti treenaamista.

    Mutta minä olenkin LCHF syöjä, eli rasvapolttoinen, minkä ansiosta minun ei tarvitse syödä koko ajan jotain 2-3 tunnin välein. Nyt jo 10 vuotta on mennyt niin että tärkein makroravinne on kotimainen ruohoa/nurmirehua syöneen naudan maitorasva/lihasrasva enkä koskaan ole ollut yhtä terve kuin nyt. Hävinneet ovat viljan ja einesten sun muun teollisen sutun syömisaikoina vaivanneet hengitystieallergia, atooppinen ihottuma, vanhojen urheiluvammojen jatkuva juiliminen, muut lihas- ja nivelkivut sekä lievät mutta jatkuvat vatsavaivat. Makroni ovat tällaiset per päivä: 70% kaloreista rasvasta, 15% hiilihydraateista (tuoremaitotuotteet, pähkinät, maanpäälliset kasvikset sekä kotimaiset marjat) ja 15% proteiinista (se noin 1 g per painokilo päivässä).

    Ja kuin on rasvapolttoinen niin koskaan ei verensokeri heittele ja ruokavälit voivat olla 4-8 tuntia. Aamulla rasvakahvi (kahvi + 1 dl kuiohukermaa), klo 12-13 lounas (kefiiriä, kermaa ja mustikoita) ja sitten illalla pannuruoka jossa on lihaa ja vihanneksia. Ja rasva palaa muulloinkin kuin yöllä nukkuessa: Jokaikisen aterian jälkeen ihminen on ns. postprandiaalisessa tilassa eli RASVA EI PALA ja se jatkuu pari-kolme tuntia aterian jälkeen. Kovasti tuputetulla 4-5 ruokailua päivässä systeemillä on todella hankalaa polttaa rasvaa.

    Siis noin periaatteessa: Olen normaalipainoinen ja olin sitä myös ennen kuin ryhdyin LCHF (Low Carb High Fat) syöjäksi, terveys on se syy miksi syön näin ja aion jatkaa tätä koko loppuikäni. Ketä kiinnostaa, niin kirjastosta vaan sitten käteen Eenfeldtin kirja Ruokavallankumous. Viimeisin tutkimustietokin (jota media vaan ei Suomessa juuri suostu julkaisemaan) on löytänyt sydäntautien syyksi SOKERIN, tyydyttynyt rasva on viaton siihen.

    • Hei, en juuri nyt ehdi ajatuksella vastaamaan, joten sopiiko jos palaan huomenna asiaan kun pääsen koulusta iltapäivällä n. klo 15. Sopiiko? 🙂

      edit. Sain perjantaina kuulla traagisen uutisen ja en ehtinyt/jaksanut tulla koneelle vastaamaan. Palaan asiaan joskus.

  12. EIkö muita kuin sinun oppejasi komppaavia viestejä julkaista? Osoittaisi luottamusta omaan suuntaukseen se, että kykenee julkaisemaan/käsittelemään/kommentoimaan myös kirjoituksia muunlaisista tavoista syödä…

    En ole syönyt aamiaista noin 15 vuoteen, koska kroppa ei halua mitään kiinteää ennen kuin vasta 4-5 tuntia heräämisen jälkeen. Jopa treenaaminen treenileirillä (budolaji, 9 tuntia päivässä x 5 päivää) sujuu paremmin pelkällä rasvakahvilla sen 3 ensimmäistä tuntia lounaaaseen saakka. Jos syön vaikka kauralesepuuron voisilmällä, kuvottaa koko aamupäivän mikä haittaa kovasti treenaamista.

    Mutta minä olenkin LCHF syöjä, eli rasvapolttoinen, minkä ansiosta minun ei tarvitse syödä koko ajan jotain 2-3 tunnin välein. Nyt jo 10 vuotta on mennyt niin että tärkein makroravinne on kotimainen ruohoa/nurmirehua syöneen naudan maitorasva/lihasrasva enkä koskaan ole ollut yhtä terve kuin nyt. Hävinneet ovat viljan ja einesten sun muun teollisen sutun syömisaikoina vaivanneet hengitystieallergia, atooppinen ihottuma, vanhojen urheiluvammojen jatkuva juiliminen, muut lihas- ja nivelkivut sekä lievät mutta jatkuvat vatsavaivat. Makroni ovat tällaiset per päivä: 70% kaloreista rasvasta, 15% hiilihydraateista (tuoremaitotuotteet, pähkinät, maanpäälliset kasvikset sekä kotimaiset marjat) ja 15% proteiinista (se noin 1 g per painokilo päivässä).

    Ja kuin on rasvapolttoinen niin koskaan ei verensokeri heittele ja ruokavälit voivat olla 4-8 tuntia. Aamulla rasvakahvi (kahvi + 1 dl kuiohukermaa), klo 12-13 lounas (kefiiriä, kermaa ja mustikoita) ja sitten illalla pannuruoka jossa on lihaa ja vihanneksia. Ja rasva palaa muulloinkin kuin yöllä nukkuessa: Jokaikisen aterian jälkeen ihminen on ns. postprandiaalisessa tilassa eli RASVA EI PALA ja se jatkuu pari-kolme tuntia aterian jälkeen. Kovasti tuputetulla 4-5 ruokailua päivässä systeemillä on todella hankalaa polttaa rasvaa.

    Siis noin periaatteessa: Olen normaalipainoinen ja olin sitä myös ennen kuin ryhdyin LCHF (Low Carb High Fat) syöjäksi, terveys on se syy miksi syön näin ja aion jatkaa tätä koko loppuikäni. Ketä kiinnostaa, niin kirjastosta vaan sitten käteen Eenfeldtin kirja Ruokavallankumous. Viimeisin tutkimustietokin (jota media vaan ei Suomessa juuri suostu julkaisemaan) on löytänyt sydäntautien syyksi SOKERIN, tyydyttynyt rasva on viaton siihen.

    • Ei ollut aamulla vielä tullut muunlaisia kommentteja kun kommentteja julkaisin. Kaikki asialliset kommentit ovat aina tervetulleita ja julkaistaan. 🙂

      Ensimmäinen viestisi on lähetetty 12:50 ja tämä viesti 13:39, joten hieman malttia siis jatkossa. Julkaisen kyllä kommentit kun koneelle pääsen ja ehdin kaikkiin ajan kanssa vastaamaan. Ei hätää siis, mielipiteesi on nähty ja sinut on otettu huomioon, nou hätä. 🙂

  13. Rakastan aamupalaa <3 se on päivän paras ateria. Syön oikein ison kulhon puuroa mustikoilla, banaanilla ja raejuustolla. Puuroon sekoitan kookosöljyä ja psylliumia. Treenaan lähestulkoon aina aamupalan jälkeen, joten sen on oltava tuhti.

  14. Vakioaamupala johon en koskaan kyllästy: kaura tai tattaripuuro(iso annos!)hera- tai soijaproteiinijauheella, marjajauhetta, marjoja tai hedelmiä. Jos oikein haluan ”herkutella” kookoshiutaleita vielä lisäksi. Ja aina kasviksia! Maistuu loistavasti aamutreenin jälkeen. Salliva pitää toki olla, matkoilla ja vanhemmilla saattaa mennä munakasta tai mitä nyt tarjolla seisovassa pöydässä. Puuron teen muuten usein maustettuun teehen kuulostaa oudolta mutta toimii varsinkin jos on joku ihana vanilja roobois tee. On se kumma kuinka ihmisillä on vaikea saada (edes yksi tomaatti) suusta alas. Ajatellaan että se yhden ateria jäävuorisalaatti-kurkku annos riittää.

  15. Oon aina syöny aamupalan, koska herään melkeen aina nälkäsenä 😀 aamupala (ja ruokailut muutenkin) meni hieman uusiks nyt, kun mulla epäillään tuota ärtyneen suolen oireyhtymää ja yritän oppia syömään sen foodmap ruokavalion mukaan! Tässä ehkä muutenkin haastetta, kun yritän myös tiputtaa painoa ja on tuo säännöllinen syöminenkin opettelussa 😀 (kolmivuorotyössä ei tuo unirytmi oo mitenkään järkevä, välillä aamupala tulee syötyä 7 ja välillä vasta 12 :D) Mutta tällä hetkellä aamupalaks menee joko 100% kauraleipää, margariinilla, siivuilla juustoa, kalkkunaleikkeellä ja kurkulla tai kaurapuuroa sekä smoothie, joka tehty luonnonjogurtista, mansikoista ja banaanista! aah rakastan tuota smoothieta ylikaiken<3

  16. Mulla on ollut aina suuria vaikeuksia aamupalan kanssa. Ei saa alas edes väkisin yrittämällä. Asiaan löytyi yksinkertainen ratkaisu, jolla hoitui kaksi ongelmaa. Lopetin tupakanpolton ja aamuisin on aivan hirveä nälkä! Puuro maistuu seiskalta todella, todella hyvältä.

    Aamupalan jälkeen syöminen on jossain kontrollissa, kun pitkin päivää syö säännöllisesti. En ole ainakaan huomannut korvaavani nikotiinia ruualla, kun syö säännöllisesti puhdasta ja terveellistä ruokaa. Tähän ruotoon ei ole varaa ottaa paria kymmentä kiloa vielä lisää ylimääräistä.

Vastaa

 
Tykkää jutusta