Elämä ilman e-pillereitä

Huom. nämä ovat omia HENKILÖKOHTAISIA kokemuksiani perustuen henkilökohtaisiin mielipiteisiini. En siis kehota ketään luopumaan hormonaalisesta ehkäisystä ja korostan sitä, että nämä asiat ovat aina joka ikinen kerta hyvin yksilöllisiä. Että jos herne meinaa mennä sinne nenään, niin tuki toinen sierain ja puhalla ilmaa pihalle. 

Nyt on siis mennyt noin kuukausi siitä kun luovuin hormonaalisesta ehkäisystä. Viimeinen menetelmä eli käsivarteen asetettu hormonikapseli oli viimeinen naula arkkuun omissa kokemuksissani. Siitä tuli kaikista vahvimmat oireet, eli siis järkyttävät mielialanvaihtelut. Se asennettiin juuri ennen kesää ja koko kesä meni todella omituisissa fiiliksissä. Melkein samantien kun kapseli otettiin pois, mieleni koheni. Siis olen melkein ihan täysin eri ihminen kuin mitä vielä kesällä.

Olin kesällä ahdistunut, treenit eivät maistuneet. Olin suoraan sanoen sellainen epävarma piipittäjä. Mikään ei kiinnostanut. Nyt oloni on iha mielettömän hyvä. Itseluottamukseni on palannut ja uskon, että se näkyy myös teksteissäni. Tuntuu, että olen saanut taas sen suorasanaisen ja itseluottamusta täynnä olevan itseni takaisin. Sain suorastaan henkiset kivekset! En märehdi enää turhaan asioita enkä ole ahdistunut. Vielä voi mennä toinenkin kuukausi, että ylimääräinen hormoni on täysin pois kehostani, mutta jo nyt vaikuttaa lupaavalta.

File 4.11.2015 14.23.36

Olen edelleen temperamenttinen tuittupää kun sille päälle satun, mutta tunnista hyvin eron sellaineen hormonikiukkuun ja tähän. Tämä on nyt vain aitoa omaa itseäni tai sitten esimerkiksi nälkäkiukkua. Nyt olen jopa ehkä hieman kärkkäämpi kuin kapselin aikan, koska sanon aika suoraan asiat jos joku minua loukkaa. Hormonihuuruissani piipitin vain hiljaa ja menin kotiin potemaan. 😀

Treenit kulkevat nyt paremmin ehkä kuin ikinä. Olen ihan älyttömän puheliaalla ja reippaalla tuulella. Siis on jotenkin hämmentävää, että kuinka paljon tuollainen asia voi vaikuttaa koko ihmiseen. Oloni on kaikinpuolin vaan todella paljon parempi ja mieli on positiivisempi. Ja hassua, kuinka ahdistus alkoi kun kapseli asetettiin ja loppui nyt kun se otettiin pois. Itselleni on siis hyvin selvää pässilihaa, että varmaa en enää koskaan tämä elämän aikana aio hormonaaliseen ehkäisyyn enää koskea. Hyvästi akne, hyvästi migreeni, hyvästi epävakaa raivohullu. Ei tuu ikävä.

Photo 16.9.2015 16.10.58

Olen lopettanut tosi paljon asioiden yli-analysoimista minkä uskon johtuvan siitä, että en ole enää niin henkisesti ahdistunut. Osaan relata ja siksi oon porukassakin nykyään paljon suulaampi kuin mitä vielä hetki sitten. Osaan ottaa rennoin rantein ja se näkyy tekemisessäni ja olemuksessani. Osittain jopa pelottaa koska huomaan, että musta on tullut ihmisenä ehkä jopa vähän ”kovempi”. En ole enää ihan niin herkkä kuin aikaisemmin. Empaattinen herkkis olen toki edelleen, mutta en sellainen itkuherkkä ja henkisesti epävakaa hullupylly.

Kuparikierukan kanssa ei ainakaan vielä ole ollut mitään ongelmia ja ainakin minulle se tuntuu sopivan kuin nenä päähän.

Okei, Oon mä vieläkin semi-hullupylly ja voit seurata mun menoa tätä nykyään myös snäpissä. 😛

File 4.11.2015 14.22.51