Jokaisella personal trainerilla on oma kohderyhmänsä

*Sisältää kaupallisia linkkejä

Ennen ajattelin, että personal trainer kuin personal trainer. Mutta kun itse valmistuin PT:ksi, huomasin, että asia ei todellakaan ole niin. Personal trainereilla jokaisella on varmasti se ”omin” aihealua ja täten myös ne omat heikot kohdat. Asiakkaan kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota etsiessään itselleen valmentajaa, että mikä on kenenkin valmentajan vahvuusalue. Vastuullinen ja hyvä valmentaja ei ota kaikkia mahdollisia asiakaskeissejä itselleen, vaan on todellista ammattitaitoa osata myös myöntää, että osaa kaikkea. Vaikka personal trainereilla mahdollisesti on laaja ymmärrys liikunnasta, se ei välttämättä tarkoita, että kaikkia sen osa-alueita osaisi syvällisesti. Jokainen PT ”erikoistuu” sille aihe-alueelle, joka tuntuu hänelle luontevimmalta. Hyväkin fitnessvalmentaja voi olla huono esimerkiksi juoksijalle. Ja toisinpäin.

Personaltrainer_Pt_Tampere_nettivalmennus_ravintovalmennus_ruokavalio_treeniohjelma-1

Paita TÄÄLTÄ / Kahvakuula TÄÄLTÄ  

Kuva: Anrietta Kuosku Photography

Itse tiesin jo heti alusta lähtien, että omat vahvuusalueeni tulevat olemaan laihdutus, kiinteytyminen sekä aloittelijat. Toki myös massankasvattajat ja peruskuntoilijat. Kaikki nämä ovat osaamisen alueita, joissa koen olevani vahvoilla. Oma laihdutustaustani tuo erityisen lisän osaamiseeni ja osaan samaistua asiakkaan tuntemuksiin. Olisi hassua antaa asiakkaalle ruokavalio, jos en tietäisi, että minkälaista sen toteuttaminen olisi käytännössä. Miltä tuntuu laihduttaa, minkälaista on yhdistää arki ja dieetti. En ala tietenkään liian lepsuksi, mutta minusta on tärkeää aidosti ymmärtää asiakasta.

Minulle oli PT logoa miettiessä aivan täysin tietoinen valinta, että en halunnut liittää itseeni sanaa fitness. Health & training kuvastaa enemmän minua ja osaamistani.

Asiakkaat, joita en tällä hetkellä ottaisi olisi kisadieettaajat tai esim. jonkin tietyn lajin harrastaja, esim. juoksija. En ole mikään kisadieettien asiantuntija en ottaisi tällä tietämyksellä niin suurta vastuuta. En myöskään tiedä juoksemisesta tai sen oikeista tekniikoista perustietämystä enempää, joten juoksuopettajaa minusta ei saisi. Ruokavalion ja saliohjelman ja sitä kautta valmentamisen voisin juoksijalle tehdä, mutta en valmentaisi vain itse juoksu osuutta. Saitteko kopin?  Tämä ei siis tarkoita, että minulta ei voisi kysellä valmennuksia. Kyse onkin, että nimenomaan asiakkaan kanssa yhdessä mietitään, että olenko sopiva juuri hänelle. Tietyissä tapauksissa on vain pakkoa sanoa suoraan, että oma ammtitaito ja osaaminen ei yksinkertaisesti riitä. Minulle se ehdottomasti olisi tuo kisavalmentaminen. Ja se ei tarkoita, että olisin huono PT. Päinvastoin, keskitän mieluummin kaiken energiani ihan satasella siihen, minkä parhaiten osaan, eikä, että osaisin vähän sitä ja vähän tota. Mieluummin 110% tiettyjä ja intohimolla valittuja osa-alueita. Tuskin haluaisit gynekologin leikkaamaan olkapäätäsi? 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiedän myös valmentajia, joilla on selkeitä ns. inhokkitapauksia. Eräs valmentaja ei mm. suostu tekemään vegaaneille ruokavaliota, koska kokee sen edesvastuuttomaksi toiminnaksi. Hän aina yrittää saada asiakkaan ottamaan edes kanamunat sekä maitotuotteet mukaan ruokavalioon. En ota asiaan sen enempää itse kantaa, tässä on vain yksi esimerkki siitä, että toiset valmentajat pysyvät hyvinkin vahvasti siellä ns. omalla alueellaan. Kyse saattaa olla periaatteista, uskomuksista tai mieltymyksistä. Toisinaan valmentajien omat uskomukset näkyvät myös esim. ruokavalioissa. Uskotaan omiin kokemuksiin enemmän kuin ravintosuosituksiin. Sekin on omalla tavallaan huonoa asiakaspalvelua sekä ylimielistä käytöstä. Pääasia kuitenkin aina pitäisi olla se, että valmennus olisi asiakaslähtöistä. Mietittäisiin sen kautta, että miten asiakas hyötyy tilanteensa eniten. Olenko juuri minä hänelle paras valmentaja vai olisiko joku toinen ammattitaidollaan tähän parempi? Omat uskomukset tai ego eivät koskaan saisi olla valmentajalla esteenä luomasta hyviä asiakassuhteita. Toivonkin, että kukaan valmentaja ei tee tätä työtä ylimielisesti asiakkaisiin suhtautuen tai millään tavalla edesvastuuttomasti. Kyseessä on kuitenkin ihmisten niin fyysinen kuin henkinen terveys ja toivon, että jokainen valmentaja suhtautuu asiaan sen tarvitsemalla vakavuudella. Omia uskomuksia saa olla, mutta ylimielinen ei koskaan saa olla. Ja rahan takia tätä homma on turha edes aloittaa. 🙂

Minkälaisen valmentajan sinä haluaisit?

Kaikki nettisivuillani pauliinaolivia.fi esiintyvät vaatteet ovat ostettu Sportamoresta. 

Kesän online valmennus! :)

Yhteistyössä Pauliina Olivia Training

Nettisivuni avattiin noin viikko sitten ja vastaanotto on ollut todella hyvä. Olen saanut asiakkaiksi paljon erilaisia ja ihanan oloisia ihmisiä. Huomaan, että ihan selkeästi nimenomaan ravintovalmentajalle on kysyntää. Personal trainereita on toki pilven pimein, mutta ei niinkään ravintovalmentajia. Saati sitten niiden kahden hybridiä, kuten itse olen. Itse koen nimenomaan tuon ravintopuolen omaksi vahvuudekseni. Vaikka kuntosali on ihana sydämenasia, niin kyllä tuo ravitsemus on sitä jopa vielä hieman enemmän. Molemmat ovat omalla tavallaan intohimo minulle.

Personaltrainer_Pt_Tampere_nettivalmennus_ravintovalmennus_ruokavalio_treeniohjelma-1

Kesä online tarjous 119€/ kk (Huom kk-hinta, ei paketin hinta) kolmen kuukauden ajan on purrut ihmisiin mukavasti. Vielä olisi ihan muutama vapaa paikka jäljellä, jos joku haluaa ottaa nyt vaikka alkukokeiluun tuollaisen kolmen kuukauden paketin. Paketti sisältää 2 eri kuntosaliohjelmaa sekä 2 ruokaohjelmaa. Tämä siis käytännössä tarkoittaa sitä, että ohjelmiin tehdään päivitys valmennuksen puolessa välissä. Asiakkaat pitävät minuun yhteyttä sähköpostin, puhelimen ja whatsapin kautta. Valmennusta ennen asiakas täyttää esitietolomakkeen sekä noin viikon ajan ruokapäiväkirjaa. Teen sitten ruokapäiväkirjan ja esitietolomakkeesta saatujen tietojen avulla asiakkaalle räätälöidyn ja henkilökohtaisen ruoka- ja treeniohjelman.

PauliinaLogo_800x183

Kannattaa siis pikaisesti ottaa yhteyttä, jos valmennus kiinnostaa. Paikat menevät nopeaa vauhtia. Syksylle ja loppuvuoteen otan vain yhden tai kaksi valmennettavaa näillä näkymin, mutta näin kesälle pystyn ottamaan useamman. Tarkempaa infoa valmennuksista löydät nettisivuiltani pauliinaolivia.fi.  Muutama kysely on tullut laskujen eräpäivistä ja se voidaan sopia erikseen kunkin asiakkaan kanssa ja tilanteen mukaan. Kysy rohkeasti! 🙂

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse [email protected] 🙂 <3