Ihana tattarileipä

Hei, täältä flunssalaisen luolasta. Kovin jo mieli laukkausi kuntosalilla, mutta tämä flunssa vain pitää tiukasti pintansa. Luulin jo alkuviikosta olevani terve, ja kävin otattamassa kuvat nettisivujani varten. Mutta luulin väärin, oi niin väärin.

Kaupassa kun en ole päässyt käymään, päätin keksiä keittiön antimista kuitenkin jotain murua rinnan alle. Ja näin syntyi ihastuttava tattarileipä. Muokkasin erään kauraleivän reseptiä ja lopputulos oli todella miellyttävä. Tätä tulen tekemään uudemman kerran! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ihana tattarileipä

Resepti on tehty sinnepäin tyylillä, eli vastuu siirtyy kullekkin leipurille itselleen, hih.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resepti:

6dl kädenlämpöistä vettä

4dl tattarihiutaleita

n. 6-7 dl gluteenittomia karkeita jauhoja (esim Semper grov mix)

noin tl psylliumia ja ksantaania

1 ps kuivahiivaa

1tl suolaa

3-5 rkl sokeria

1dl oliivi- tai rypsiöljyä

2 kanamunaa (plus voiteluun vielä yksi)

How to:

Kaada kädenlämpöinen vesi isoon astiaan, lisää tattarihiutaleet, kuivahiiva, suola ja sokeri (sekä psyllium ja ksantaani, ei pakollisia) Annan tekeytyä noin 5minuuttia.

Lisää sitten jauhoja pikkuhiljaa, sitten kanamunat ja viimeisenä öljy. Anna kohota noin 30 min.

Kaada taikina vuokaan, päällystä tattarihiutaleilla ja voitele kanamunalla.

Paista leipä uunissa 225 asteessa noin 20-30 min, kunnes pinta on kullanruskea.

Odota ja nauti! 🙂

Gluteenittomat korvapuustit

IMG_5796

Tämä resepti on jäänyt teille jakamatta ihan kertakaikkiaan! Törmäsin koneellani näihin kuviin ja nyt siis vihdoin muistan tämän postauksen tehdä. 🙂

Ohje (n.15kpl) :

3 dl maitoa/vettä

1/2 palaa hiivaa tai 1/2 pussillista kuivahiivaa

2 tl psylliumia

1 tl suolaa

 1 dl sokeria

1 kananmuna

½ rkl kardemummaa

7-8 dl Hienoa, gluteenitonta jauhoseosta, esim Semperin Finn mix

½ tl ksantaania

100 g pehmeää voita/margariinia

Täytteeksi: voita, kanelia ja sokeria

kananmunaa voiteluun

raesokeria  pinnalle

Lämmitä neste ja liuota hiiva siihen (kuivahiiva sekoitetaan jauhojen sekaan). Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa voimakkaasti vielä noin 3-5 minuuttia.

Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti korvapuusteja. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ota täytteeksi tarkoitetusta jääkaappikylmästä voista juustohöylällä ohuita siivuja ja levitä niitä tasaisesti miltei koko taikinan alalle. Levitä voi veitsellä tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle hienoa sokeria ja kanelia. Rullaa taikinalevy tiiviiksi rullaksi (voit kostuttaa rullan loppupäätä hieman vedellä, että se tarttuu kunnolla kiinni taikinapötköön) ja leikkaa vinottain korvapuusteiksi. Kohota pullia lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.  Voitele pullat kananmunalla, ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin. (Resepti: gluteenitonta leivontaa)

IMG_5808_1