4kk kuparikierukan asennuksen jälkeen

Sisältää affiliate-linkkejä

Onkin mennyt jo tovi siitä, kun olen viimeksi kertonut, että miten elämä on sujunut kuparikierukan kanssa. Muistaakseni siitä on nyt noin nelisen kuukautta kun vahdoin ehkäsykapselin tähän kierukkaan. Ja edelleen olen sitä mieltä, että tämä on minulle kyllä ehdottomasti paras vaihtoehto, siis hallelujaa ja sienimetsä. Kipuja minulle ei ole ollut oikeastaan juurikaan, ei ainakaan sellaisia, mihin ei perus ibuxini 400 auttaisi. Kuukautiset ovat olleet nyt usein, mutta odotan, että nekin tuosta tasaantuvat toivottavasti ajan kanssa. Noin viikon verran aina alavatsassa tuntuu, mutta siitä viikosta ehkä yhtenä päivänä on enemmän kipuja. Siihenkin osaa jo onneksi ottaa lääkettä ennakkoon, joten voisin melkein sanoa, että kovia kipuja ei ole ollenkaan, pelkästään sellaista perus alavatsan paineentunnetta.

File 29.1.2016 9.25.18Paita *täältä

Mitä tulee mielialoihin, niin olen ihan helkkaristi tasaisempi ihminen. Kuukautisia ennen tulee aina sellainen perus hulluviikko, että silloin on ehkä raivo- ta itkuherkempi, mutta sekin on vielä ihan inhimillisissä rajoissa. Enää ei ole sellaista pelkoa, että joudun vielä joskus taposta vankilaan. 😀 Kun kapselin aikaan olin ihan epätasapainoinen hullu. Siis oikeasti. Siinä oli sellainen ehkäisymenetelmä, mikä oli ihan täysin minulle sopimaton. Joko olin raivohullu tai apaattinen, muita vaihtoehtoja ei juuri ollut. Nyt olen iloinen, tasapainoinen ja oma itseni. Oikein tunnen sen, että kuinka sain oman itseni takaisin. Nyt jos joku ottaa päähän, niin se johtuu vaan nälästä tai omasta persoonasta, harvemmin hormoneista. 😀

Eli, minulle ei ole muuta kuin positiivista sanottavaa. Ainoa semimiinus tietysti nyt on se, että kuukautisiin ei voi vaikuttaa mitenkään ja ne tulevat joka kuukausi. Mutta sen jälkeen kun olen löytänyt ibuxin rabidin sekä kuukupin, niin ei asian kanssa ole oikein mitään ongelmaa. Ja tuo on niin pieni miinus verrattuna siihen, että muista menelmistä sekosi pää tai niistä tuli akne tai muuta mukavaa. Mikään ehkäisymenetelmä ei ole täydellinen ja minusta minä olen nyt vihdoin 12 vuoden jälkeen löytänyt sen itselleni vähiten pahan vaihtoehdon.

File 12.1.2016 21.04.39Takki *täältä

Ja edelleen korostan sitä, että nämä on minun kokemukseni. Joku toinen on voinut kokea ehkäisykapselin hyväksi ja kierukan kamalaksi. Eli edelleen vastuu on kaikilla itsellään, mutta toivon, että tästä oli apua edes jollekkin. Etenkin jos olet kokeillut jo kaikki hormonaaliset ehkäisyt ja olet suurinpiirtein samassa elämäntilanteessa kuin minä, niin suosittelen harkitsemaan tätä ehkäisykeinoa. Toinen hyvä, mistä olen kuullut paljon hyvää on hormonikierukka. Ja mitä tulee tuohon asennukseen, niin sekin on hyvin henkilökohtaista; toisia sattuu ihan kamalasti ja toisia ei ollenkaan. Tuokin varmasti riippuu ihan jokaisen ihmisen fysiikasta, toimeenpiteen tekevästä lääkäristä ja siitä kuinka paljon asiaa jännittää.

Ihanaa alkavaa viikonloppua! Minulla alkaakin tänään Trainer4youn ravitsemusvalmentajakoulutus, jipii! 🙂

Elämä ilman e-pillereitä

Huom. nämä ovat omia HENKILÖKOHTAISIA kokemuksiani perustuen henkilökohtaisiin mielipiteisiini. En siis kehota ketään luopumaan hormonaalisesta ehkäisystä ja korostan sitä, että nämä asiat ovat aina joka ikinen kerta hyvin yksilöllisiä. Että jos herne meinaa mennä sinne nenään, niin tuki toinen sierain ja puhalla ilmaa pihalle. 

Nyt on siis mennyt noin kuukausi siitä kun luovuin hormonaalisesta ehkäisystä. Viimeinen menetelmä eli käsivarteen asetettu hormonikapseli oli viimeinen naula arkkuun omissa kokemuksissani. Siitä tuli kaikista vahvimmat oireet, eli siis järkyttävät mielialanvaihtelut. Se asennettiin juuri ennen kesää ja koko kesä meni todella omituisissa fiiliksissä. Melkein samantien kun kapseli otettiin pois, mieleni koheni. Siis olen melkein ihan täysin eri ihminen kuin mitä vielä kesällä.

Olin kesällä ahdistunut, treenit eivät maistuneet. Olin suoraan sanoen sellainen epävarma piipittäjä. Mikään ei kiinnostanut. Nyt oloni on iha mielettömän hyvä. Itseluottamukseni on palannut ja uskon, että se näkyy myös teksteissäni. Tuntuu, että olen saanut taas sen suorasanaisen ja itseluottamusta täynnä olevan itseni takaisin. Sain suorastaan henkiset kivekset! En märehdi enää turhaan asioita enkä ole ahdistunut. Vielä voi mennä toinenkin kuukausi, että ylimääräinen hormoni on täysin pois kehostani, mutta jo nyt vaikuttaa lupaavalta.

File 4.11.2015 14.23.36

Olen edelleen temperamenttinen tuittupää kun sille päälle satun, mutta tunnista hyvin eron sellaineen hormonikiukkuun ja tähän. Tämä on nyt vain aitoa omaa itseäni tai sitten esimerkiksi nälkäkiukkua. Nyt olen jopa ehkä hieman kärkkäämpi kuin kapselin aikan, koska sanon aika suoraan asiat jos joku minua loukkaa. Hormonihuuruissani piipitin vain hiljaa ja menin kotiin potemaan. 😀

Treenit kulkevat nyt paremmin ehkä kuin ikinä. Olen ihan älyttömän puheliaalla ja reippaalla tuulella. Siis on jotenkin hämmentävää, että kuinka paljon tuollainen asia voi vaikuttaa koko ihmiseen. Oloni on kaikinpuolin vaan todella paljon parempi ja mieli on positiivisempi. Ja hassua, kuinka ahdistus alkoi kun kapseli asetettiin ja loppui nyt kun se otettiin pois. Itselleni on siis hyvin selvää pässilihaa, että varmaa en enää koskaan tämä elämän aikana aio hormonaaliseen ehkäisyyn enää koskea. Hyvästi akne, hyvästi migreeni, hyvästi epävakaa raivohullu. Ei tuu ikävä.

Photo 16.9.2015 16.10.58

Olen lopettanut tosi paljon asioiden yli-analysoimista minkä uskon johtuvan siitä, että en ole enää niin henkisesti ahdistunut. Osaan relata ja siksi oon porukassakin nykyään paljon suulaampi kuin mitä vielä hetki sitten. Osaan ottaa rennoin rantein ja se näkyy tekemisessäni ja olemuksessani. Osittain jopa pelottaa koska huomaan, että musta on tullut ihmisenä ehkä jopa vähän ”kovempi”. En ole enää ihan niin herkkä kuin aikaisemmin. Empaattinen herkkis olen toki edelleen, mutta en sellainen itkuherkkä ja henkisesti epävakaa hullupylly.

Kuparikierukan kanssa ei ainakaan vielä ole ollut mitään ongelmia ja ainakin minulle se tuntuu sopivan kuin nenä päähän.

Okei, Oon mä vieläkin semi-hullupylly ja voit seurata mun menoa tätä nykyään myös snäpissä. 😛

File 4.11.2015 14.22.51