Ihana tattarileipä

Hei, täältä flunssalaisen luolasta. Kovin jo mieli laukkausi kuntosalilla, mutta tämä flunssa vain pitää tiukasti pintansa. Luulin jo alkuviikosta olevani terve, ja kävin otattamassa kuvat nettisivujani varten. Mutta luulin väärin, oi niin väärin.

Kaupassa kun en ole päässyt käymään, päätin keksiä keittiön antimista kuitenkin jotain murua rinnan alle. Ja näin syntyi ihastuttava tattarileipä. Muokkasin erään kauraleivän reseptiä ja lopputulos oli todella miellyttävä. Tätä tulen tekemään uudemman kerran! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ihana tattarileipä

Resepti on tehty sinnepäin tyylillä, eli vastuu siirtyy kullekkin leipurille itselleen, hih.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resepti:

6dl kädenlämpöistä vettä

4dl tattarihiutaleita

n. 6-7 dl gluteenittomia karkeita jauhoja (esim Semper grov mix)

noin tl psylliumia ja ksantaania

1 ps kuivahiivaa

1tl suolaa

3-5 rkl sokeria

1dl oliivi- tai rypsiöljyä

2 kanamunaa (plus voiteluun vielä yksi)

How to:

Kaada kädenlämpöinen vesi isoon astiaan, lisää tattarihiutaleet, kuivahiiva, suola ja sokeri (sekä psyllium ja ksantaani, ei pakollisia) Annan tekeytyä noin 5minuuttia.

Lisää sitten jauhoja pikkuhiljaa, sitten kanamunat ja viimeisenä öljy. Anna kohota noin 30 min.

Kaada taikina vuokaan, päällystä tattarihiutaleilla ja voitele kanamunalla.

Paista leipä uunissa 225 asteessa noin 20-30 min, kunnes pinta on kullanruskea.

Odota ja nauti! 🙂

Gluteeniton mutakakku

Mun piti tehdä tänään postaus koskien treenejä, mutta onkin ollut niin kiireinen päivä, niin joudun postaamaan nyt taas reseptin. 😀 Teen mä muutakin kuin leivon ja syön.. toisinaan. Mutta jos nyt ensin tämä gluteeniton herkku ja seuraavassa postauksessa keskityn taas juttelemaan treeneistä. 😀

IMG_5744
Yhyy, tein kakkuun kauneusvirheen tökkäämällä sitä. 😀

Taikina

200g tummaa suklaata

150g voita

4 munaa

2dl sokeria

2dl mantelijauhetta

1tl leivinjauhetta

________________________________________________________________

Vuokaan

voita & mantelijauhoa

Koristeeksi

tomusokeria

Kaveriksi

Kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm), tai vuoraa se leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Jauhota mantelijauhoilla.

Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voisula varovasti muna-sokerivaahtoon. Mausta halutessasi appelsiininkuoriraasteella.

Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta ja pinnalta kypsä, mutta keskeltä mehevä.

IMG_5740

 

(resepti: Maku.fi)