Mä annan sut pois

Mitä sitä enää pidempään peittelemään. Olemme kihlattuni kanssa eronneet. Näin se elämä vain välillä menee. Osa tulee jäädäkseen ja osa on tarinassamme vain hetken. Kaikilla on kuitenkin oma roolinsa ja merkityksensä meidän elämässä.

Olen aina sanonut, että itsestäni voin puhua ummet ja lammet, mutta toisista ihmistä en viitsi puhua yksityisasioita blogissani. En ala blogissani kertomaan yksityiskohtia tai vastaamaan asiattomiin kommentteihin. En tarvitse analysoivia kommentteja tai, että ”joku jo tiesi”. Anteeksi, sanon tämän kaikella rakkaudella, mutta pitäkää tunkkinne. Vain minä ja läheiseni tiedämme mitä tapahtui ja se riittää minulle. En edelleenkään ole täällä tyydyttämässä kenenkään uteliaisuutta. Ainoa mitä toivon, on että joku voi saada teksteistäni voimaa ja uskoa, vertaistukea siihen, että mistä vain vaikeasta kyllä selviää.

Sanotaan näin, että suhde päättyi, koska tämä ihminen ei ollut sitä mitä luulin hänen olevan. Oma intuitioni ja henkinen paha oloni on jo hetken yrittänyt kertoa minulle jotain, mutta vasta nyt sain siitä kiinni, että se johtui tästä. Sanon suoraan, että kun vastasin kosintaan kyllä, en ollut siitä täysin varma. Naimisiinmeno ahdisti ja mietitytti.

Olen kuitenkin elämässäni nähnyt upeita avioliittoja. Vanhempani olivat yhdessä 40 vuotta, naimisissa melkein 35 vuotta. Mummini ja pappani olivat naimisissa 50 vuotta. Molemmat avioliitot päättyivät miehen kuolemaan. Minut on opetettu siihen, että parisuhde vaatii työtä ja liian helpolla ei saa luovuttaa. Mietin vain, että en ole tehnyt tarpeeksi töitä ja kaikki on korjattavissa.

Totuus kuitenkin on, että tein kaikkeni. Tarjosin koko maailman kultalautasella. Syytin itseäni, vaikka toinen oli henkisesti muualla.

Olemme ex-mieheni kanssa hyvissä väleissä. En yksinkertaisesti jaksa taistella tai riidellä, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Asiat on tehty, päätökset ja ratkaisut on tehty. Nyt kävi näin ja elämä jatkuu. On täysin turhaa riidellä tai katkeroitua. Toivon ainoastaan, että hän vielä joskus löytää suhteen, jossa osaa olla oma itsensä. Haluan, että hänen on hyvä olla ja hän löytää tasapainon.

Itselleni isän menetys oli kuitenkin se suurin. Se on loputonta, en saa enää uutta isää, en näe isää enää koskaan. Mutta uuden parisuhteen voin aina löytää. Uuden rakkauden voin aina löytää. Ja itselläni ei yksinkertaisesti ole henkisiä paukkuja tai tahtoa riidellä, se ei muuta jo tehtyjä asioita yhtään mitenkään. Nyt tärkeintä on pitää hyvä sydämessä ja katsoa tulevaisuuteen.

photo-25_fotor

Kaikki purkautui kaksi viikkoa isäni kuoleman jälkeen. Olen menettänyt niin isäni, kuin puolisoni ja samalla parhaan ystäväni. Elämäni suunta on kertaheitolla muutettu. Varma ja valmiiksi suunniteltu muuttui täysin epävarmaksi ja tuntemattomaksi.

Puolisoni oli ja on ihana ihminen. Jokaisella meillä on omat demonimme, toisilla pienemmät ja toisilla suuremmat. Minua harmittaa, että en nähnyt hänen kamppailuitaan. Viimeiset vuodet ovat tavalla tai toisella olleet valheellisia ja harmittaa, että menetin ns. parhaat vuoteni. Mutta toisaalta, kaikella on tarkoituksensa. Hän teki minusta järjettömän vahvan naisen, koska osasin sanoa hänelle takaisin ja seisoa aina omilla jaloillani. Hän auttoi minua pääsemään kouluun, tuki unelmiani aina. Hän todella rakasti minua ja sai itsetuntoni kohdilleen. Meillä oli ihan älyttömän kivaa yhdessä, olimme parhaat kaverit. Vessassa käytiin ovi auki ja toisesta tiedettiin ihan kaikki höpsö. Toinen tiesi toisen hyvät ja huonot tavat. Tiesi mistä toinen suuttuu ja mikä saa toisen nauramaan hysteerisesti. Hän oli minulle suuri tuki ja turva. Se kenelle soitin heti isän jälkeen. Se, joka tuli aina auttamaan. Se joka piti minua ainutlaatuisena, tai ainakin niin luulin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haluan hänelle vain hyvää ja haluan, että hän kohtaa demoninsa ja voi hyvin. Olen aina täällä häntä varten, enkä ikinä käännä selkääni. Meidän rakkautemme on ehkä tullut jo aikaa sitten tiensä päähän, mutta tulen aina olemaan sinun tukesi. Mitä tahansa tarvitset, minä autan.

Olin ehkä sinun elämäsi rakkaus, mutta omani vielä odottaa minua. Ainoa mitä haluan, on rakastaa ja olla rakastettu. Haluan 100% rakkautta, jossa voin luottaa toiseen. Haluan suurta tunnetta, haluan suuren kosinnan. Haluan, että minut nähdään ainutlaatuisena. Ei vaan ulkonäköäni, vaan minut kokonaisena ihmisenä. Minut ja minun vikani. Sinä näit minut kokonaisena ja minä näin sinut. Se meni pidemmälle kuin fyysinen olemus. Minä tein sinusta ehjemmän, mutta sinä teit minuun särön.

Olen aina uskonut ikuiseen rakkauteen, mutta siihen on tullut särö. Olen aina uskonut siihen, että vielä joku näkee minut ainutlaatuisena, mutta siihen on tullut särö. Olen aina uskonut suhteessa 100% luottamukseen, mutta siihen on tullut särö. Olen aina uskonut, että tulen menemään naimisiin ja saan ihania lapsia, mutta siihen on tullut särö.

Edelleenkään ikinä en katkeroidu. Olen saanut eksältäni myös paljon hyvää ja käynyt läpi sellaisia elämänkokemuksia, joiden jälkeen ei voi olla muuta kuin vahva. Nyt tiedän tasan, mitä parisuhteeltani haluan, mitä tulevalta puolisoltani haluan.

Mutta nyt, haluan olla yksin. Haluan asua yksin ensimmäistä kertaa elämässäni. Elää koirani kanssa, sisustaa asuntoni juuri niin kuin itse haluan. Deittailla ja tapailla ja katsella juuri niitä miehiä kuin haluan. Saan tehdä juuri sitä mitä itse haluan. Vain minä itse päätän, että mitä ja koska teen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä on vapautta ja tuntuu ihan hemmetin hyvältä. Paha olo on vihdoin pois ja pystyn hengittämään. Olen palaamassa omaksi itsekseni ilman minkäänlaista rajoittajaa. Nyt on aika nauttia elämästä. Ja sinulle, toivon vain ja pelkästään hyvää. Kyllä, satutit minua enemmän kuin kukaan ikinä. Mutta en ole vihainen enkä katkera. Jos tämä olisi ollut tosirakkautta, näin ei olisi käynyt. Ja parempi, että kaikki kävi nyt, eikä luoja paratkoon vasta häiden jälkeen. Nyt saan rauhassa etsiä sitä elämäni todellista rakkautta ja onnea ja toivon todella, että sinä teet samoin.

 

photo-95_fotorIsän ensimmäinen suojelusenkeliteko <3

”And daddy liked his whisky with his tea
And we rode motorcycles
Blackjack, classic vinyl
Tough girl is what I had to be”

Toivon, että saisin oikeasti vielä sen isäni kaltaisen miehen rinnalleni. Todellisen miehen, herkän ja vahvan, kaikkensa antavan. Isä kulta, jos pystyt, vie mut mun suuren rakkauden luokse. Sä tiedät, että sun pieni tyttösi on suuren rakkauden arvoinen. Isä, vie mut rakkauden luokse..

 

Sammuu
Talossamme lamput sammuu
Autioituneita huoneet
Ovat yksi kerrallaan
Sängyn laitamilla hiljaa nuokkuu
Kaksi uupunutta
Onnellisia vain unissaan

Mä annan sut pois
Mä päästän sut pois
Vaikka sattuu
Sä annat mut pois
Sä päästät mut pois
Kaikkeen tottuu
Hymyillään vaan
Ei oo muutakaan enää antaa
Luovutaan toisistamme hiljaa

Liikaa
Luulin meistä aina liikaa
Lupasin, mä korjaan kaiken
Yhä vain uudestaan
Liukuu sun ote käsistäni