KESÄ!

Aaaah, ensimmäinen kouluvuosi Proakatemialla on nyt purkissa. Ammattikorkeakoulua takana nyt siis 2 vuotta ja jäljellä enää 1,5 vuotta. Aika menee loppujen lopuksi aivan järkyttävän nopeasti! Viimeisin kouluvuosi on ollut äärettömän raskas, niin koulun itsensä takia kuin oman henkilökohtaisen elämänikin takia. Ensimmäinen lukukausi eli syksy meni surullisissa merkeissä, kun hyvästelin mummini. Juuri ennen koulun alkua sain heinäkuussa kuulla mummin haimasyöpädiagnoosin ja mummi nukkui pois kaksi päivää ennen joulua. Lokakuusta tuohon mummin kuolemaan asti vietin lähestulkoon joka päivä mummin luona saattohoidossa. Stressi, suru ja suoraan sanottuna ahdistus kasvoi niin suureksi, että menetin yöuneni. En muutamaan kuukauteen nukkunut juuri ollenkaan. Tammikuussa oli hautajaiset jonka jälkeen päätin keskittyä taas kouluun ja kiriä koulujuttuja kiinni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pistin nyt keväällä myös oman toiminimen pystyyn, koulussa aloitin yhden ison projektin ja sain arjen sujumaan todella hyvin. Oikeastaan ainoa, mikä harmittaa on se, että treenit eivät stressin takia oikein kulkeneet.

Nyt kuitenkin on alkoi koulusta kesäloma ja saan kuin saanki nyt keskittyä ihan satasella omaan treeniini. Odotan myös jännityksellä, että nettisivuni valmistuvat (ehkä jopa tällä viikolla) ja saan aloittaa kesän valmennukset. Kesällä on siis vain kaksi asiaa, joihin saan keskittyä; oma treeni sekä valmennukset. IHANAA!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ananasta ja kanaa <3

Valmennettavia en ota mieletöntä määrää ja syksyllä koulun ohella joudun senkin vähän pienentämään, jotta pystyn keskittymään kouluun ja valmistumiseen. Olkaa siis tarkkoina kuin porkkanat, jos haluatte minut valmentajaksenne. Tulen myös erityisesti panostamaan etävalmennukseen, jotta myös muutkin kuin Tamperelaiset saavat halutessaan minusta valmentajansa. Teen myös yksittäisiä ohjelmia, jos ei vielä varsinaista valmennusta halua. Tein palveluni ja tuotteeni sellaisiksi, että siellä varmasti on jokaiselle jotakin. Tein edullista pakettia ja intensiivisempää valmennuspakettia, jossa tietysti hinta on luonnollisesti hieman korkeampi. Ja, aina voi neuvotella kanssani ja voimme suunnitella juuri asiakkaalle sopivimman paketin, jos valmispaketeista ei löydy mieluista. Mutta kun nettisivuni valmistuvat, pääsette näkemään, että mitä olen suunnitellut. 🙂

Olen tällä hetkellä myös itse itseni valmentaja. Oman valmentajani kanssa meillä menivät keväällä aikataulut niin ristiin, että emme päässeet kunnolla suunnittelemaan ohjelmiani. Päätinkin, että kokeilen siipiäni ja teen itse itselleni myös treeniohjelman. Tällä viikolla aloitan omien ohjelmieni noudattamisen. Tiedän, että itsekkin tarvitsen edelleen itse treeniin tsempparin, koska itse kuitenkin päästää itensä liian helpolla. Varsinkin meillä naisilla on helposti se, että pää ei kestä kovaa treeniä ja sitä rautaa pelätään ihan liikaa. Oma valmentajani on ihan huippu siinä, että minusta saadaan treeneissä kaikki irti! Se on hullun hommaa, mutta silti niin siistiä.

IMG_7218

Ihanaa alkanutta viikkoa <3

Vuosi päättyy irtisanomiseen

Tänään irtisanottiin meidän kämppä. Ehdittiin tehdä vielä yksi iso päätös ennen tämän vuoden loppumista. Ei, me ei olla eroamassa. Me ollaan muuttamassa isompaan asuntoon, voi luoja, vihdoin. Siitä asti kun ollaan tähän muutettu, olen haaveillut isommasta asunnosta. Tämä meidän asuinalue on aivan ihana ja tähän asuntoon liittyy on monta ihanaa asiaa, mutta on vain fakta, että tämä alle 50 neliötä ilman kunnon keittiötä ei meille vaan oikein riitä. Meidän edellisessä asunnossa oli kunnon keittiö sekä yleisesti enemmän kaappi- ja säilytystilaa, sellaiset kaksi ihanaa asiaa, joita olen huomannut nyt kaipaavani. Ja nyt ne vihdoin saan. Ihanaa, oon niin onnellinen. Oon myös salaa haaveillut toisesta koirasta, mutta se murheellisesti taitaa toistaiseksi jäädä vain haaveeksi.. 😀

Mulla on takanani mun tähänastisen elämäni isoin vuosi. Niin paljon on tapahtunut, ettei mun pieni pää ole välillä meinannut edes pysyä kunnolla mukana.

Mitä sitten on tapahtunut?

Ensimmäinen iso asia oli koulutuslinjani muuttuminen. Aloitin viime vuonna restonomilinjalla Tampereen ammattikorkeakoulussa mutta hain tänä vuonna Tamkin yrittäjyyden linjaan, Proakatemiaan. Onnekseni pääsin haastatteluiden ansiosta linjalle ja täytyy todeta, että tuo linjan muuttaminen on ollut elämäni parhaista päätöksistä. Linja on rankka, mutta tulee olemaan niin kaiken työn ja vaivan arvoinen kokemus. Mulla on niin vahvasti se tunne, että tää on se mun juttu. Oon aina kärsinyt siitä, että en ole todellakaan tiennyt, että ”mikä haluan olla isona”, mutta proakatemia tarjoaa aivan loistavat puitteet kaltaiselleni ad/hd yrittäjähenkisille elämänseilaajalle. Täällä tulen löytämään polkuni ja saamaan loistavat työkalut tulevaa uraani varten.

Photo 27.12.2015 12.17.12

Seuraava askel oli lupaus avioliitosta ja vasempaan nimettömääni ilmestynyt kaunis sormus. Hassua, että miten olen yhtäkkiä päässyt elämässäni tähän pisteeseen. Vielä hetki sitten olin eksyksissä oleva pieni tyttö ja nyt olen korviani myöten rakastanut nuori nainen. Hullua tämä elämä välillä. Ja aina ne suurimmat elämänmuutokset ja pelastavat tekijät saapuvat sillä viimeisellä hetkellä. Juuri ennen kuin meinaat luovuttaa. Tuntuu, että ensin pitää aina hieman hajota, että voi tehdä tilaa uudelle ja kauniille.

File 2.10.2015 8.27.13

Kolmas suuri asia oli kun kaksi päivää ennen joulua, vuoden pimeimpänä päivänä, mummini nukkui pois. Ajatus siitä, että läheinen ja rakas ihminen ei ole enää täällä, on vielä hyvin surrealistinen. Elämä muuttuu ja menee eteenpäin. Siihen on välillä hassua suhtautua. Kun on niin tottunut siihen mitä on. On todella outoa, että tiettyjä ihmisiä ei enää ole. Aika parantaa, tiedän. Mutta jotenkin tuntuu, että ehkä ole vielä edes koko asiaa tajunnut lopullisesti. Koko viimeinen kuukausi on mennyt hyvin sumuisissa fiiliksissä. Kun mummuni kunto romahti ja hän vietti viimeiset viikkonsa hoitokodissa, en itsekkään läheisenä voinut kovin hyvin. Kuntosalit, ystävät, koulu ja kaikki jäi hetkellisesti vähän taka-alalle. Menin vähän solmuun, kesti hyväksyä mummin tuska ja lopun läheneminen.

Photo 20.12.2015 7.06.39

Nyt viimeinen ja neljäs suurin asia on muutto. Ehdimme asua täällä ihanalla alueella noin puolitoista vuotta. Tälläkin elämänvaiheella oli suuri vaikutus ihan kaikkeen. Täältä löysimme vakkari kuntosalimme, kourallisen ihania ihmisiä sekä minä  löysin uuden valmentajani. Edelleenkin tulemme käymään siis samalla salilla, vaikka muutamme hieman kauemmas.

Photo 1.10.2015 8.10.31

Tiesin kokoajan tuon viimeisen rankan kuukauden aikana, että kyse on hetkellisestä tilanteesta ja olotilasta. Tiesin, että paremmat ajat ovat tulossa. Tiesin sen, koska päätin niin. Kuukausi oli tuskainen ja pitkä. Usko meinasi loppua moneen otteeseen ja en muista koska viimeksi olisin ollut niin väsynyt. Mutta nyt voin taas alkaa hengittämään. Mummi on nyt mun suojelusenkeli ja elää nyt vihdoin ilman kipuja, joten mä voin jälleen tehdä ja toteuttaa mun omia suuria suunnitelmiani. Muuton lisäksi ensi vuonna alkaa pt- sekä ravitsemusvalmentajan-koulutus osuudet ja niistä valmistun siis ensi kesänä. Näiden lisäksi olen uumoillut yhtä ihan sairaaaaaaaaan kivaa kouluprojektia. Koska olemme yrittäjäopiskelijoita, kuuluu opintoihimme vahvasti myös tottakai yrittäjyys. Itse teen yrittäjän hommia tietysti valmennuksien muodossa, mutta olen miettinyt myös siis erästä toista projektia ja sormeni syyhyävät sen aloittamisen suhteen. Olen jo tehnyt ja suunnittelut kaikkea ja en tiedä millä maltan odottaa, että koulu alkaa taas tammikuussa! Liian jännää! 😀

Näiden asioiden lisäksi kuntosali ja urheilu nousevat jälleen siihen roolin, jonka ne oikeasti elämässäni ansaitsevat. Huomaan olossani suuren eron verrattain siihen kun olen syönyt terveellisesti ja liikkunut paljon. Nyt kun olen syönyt ja liikkunut miten sattuu, olen väsynyt ja kärttyinen. Niin paljon kuin monet haluavat fitness-boomin katoavan, mä itse olen tälle ”fitness-boomille” päinvastoin niin paljon velkaa. Tän kaiken avulla mä löysin itseni, löysin blogini punaisen langan, löysin uran itselleni, löysin hyvän olon ja sen, mitä haluan tältä elämältä. En ehkä ole mikään kisakirein salikissa tai mitään sellaista, mutta fitness on ja tulee olemaan pysyvä elementti mun elämässä. Se tuo kuitenkin mulle niin paljon hyvää oloa. Tottakai elämäntilanteet muuttuvat ja elämä vie mitä ihmeellisimpiin suuntiin, mutta en ihan heti keksi syytä lopullisesti luopua terveellisestä syömisestä ja urheilusta.

Photo 27.12.2015 14.18.46Palasin takaisin juurilleni eli tummaan hiusväriin. Hiukseni tähän kuntoon taikoi Royal Lookin Heidi. <3

Viime vuoden dieettini voi suoraan heittää roskakoriin, tämä vuosi aloitetaan puhtaalta pöydältä. Pienen askelin kohti tavoitteita ja parempaa oloa. Jääthän siis seuraamaan menoani ja tuetaan toinen toisiamme tekemään parempia valintoja terveytemme suhteen. <3 Ihanaa pian alkavaa mahdollisuuksien vuotta 2016. <3

 

Rautaa ja rakkautta,

Patu <3