”Muistosi ovat meille tärkeitä”

Tiedätte varmasti kaikki facebookin muisto-toiminnon? ”Muistosi ovat meille tärkeitä”. Facebook spämmää aina välillä vanhoilla muistoilla. Tänään feediin tuli söpö muisto kolmen vuoden takaa. Aloin selaamaan sen päivämäärän muitakin muistoja ja löysinpä sieltä tälläisen.

File 9.9.2015 13.01.33

Kirjoitus on kehnoa ja tekstistä huokuu hieman pientä angstiakin. Mutta se ajatus, mikä siitä lähti, on tämä:

Me kaikki aloitamme jostain.

Joskus ruovimme kauan, ennen kuin pääsemme liikkelle. Turhaudumme, hajoamme, tuskastumme, menetämme toivon ennen kuin pääsemme liikkeelle. Mutta mistä kaikki muutos lähtee? No, sinusta itsestäsi. Sinun ja minun välillä ei ole mitään sen suurempaa eroa. Ei ole mitään geneettistä tai fyysistä synnynnäistä syytä sille, että miksi minä onnistuin laihtumaan ja muuttamaan elämäntapani. Minä en ole onnekas tai lähtökohtaisesti jotenkin erityisen sisukas. Minäkin lähdin jostain. Minäkin olen joskus aloittanut laihduttamisen, aloittanut kuntosalilla käymisen, aloittanut terveellisesti syömisen. Olen ollut itseeni tyytymätön ja turhautunut.

Kun on tarpeeksi kauan ollut tyytymätön itseensä ja elämäänsä, saattaa löytää sisäisen palon muutokseen. Muutos voi olla henkinen tai fyysinen. Tai esimerkiksi se, että haluat erilaisen parisuhteen tai työpaikan kuin mitä sinulla nyt on. Muutos pelottaa. Ihminen pyrkii pysymään tutussa ja turvallisessa, kaikessa uudessa piilee uhka. Mutta arvatkaa mitä, kaikessa uudessa piilee myös mahdollisuus.

Ikinä ei kannata tyytyä ja ikinä ei kannata tehdä itsestään uhria. Mieti jos huomenna heräisit aamulla niin, että et muistaisi elämästäsi mitään. Et ajattelutapojasi, traumojasi, kokemuksiasi tai mitään. Olisit tyhjä taulu, jota lähtisit maalaamaan uudelleen. Millaisen elämän tekisit itsellesi? Miltä näyttäisit? Millainen ihminen olisit? Mitä tekisit työksesi? Miltä ajatus tuntuu? Onko jotain, mitä kenties säilyttäisit nykyisestä elämästäsi vai rakentaisitko kaiken uudelleen.

Mitä jos kertoisin, että kaikki on kiinni vain sinusta. Se elämä, jonka olet nyt itsellesi rakentanut on sinun tekemääsi, sinun käsialaasi. Minun elämäni voisi edelleen olla sellaista kun 9. syyskuuta 2008. Mutta päätin rakentaa toisin, vaihtaa tyyliä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa tekemään positiivisia muutoksia elämäänsä. Heti, kun tajuamme, että me itse käsikirjoitamme ja ohjaamme oman elämämme, voimme tehdä siitä niin hienon tai huonon näytelmän kuin suinkin haluamme.

Syyskuun 9. päivä 2008 tuskastelen painoni kanssa. Miten tästä pääsee eteenpäin?

Syyskuun 9. päivä 2015 Kirjoitan treeniblogia Suomen suosituimmassa urheilulliseen elämäntyyliin keskittyvässä blogiyhteisössä ja sielläkin olen suosituimpien blogien listalla. Haaveilen ja suunnittelen uraa urheilun ja terveellisten elämäntapojen parissa.

Uskallan siis omien elämänkokemuksieni perusteella sanoa, että älä käytä energiaa itsesi tuhoamiseen ja itsesi epäilemiseen. Käytä energiasi itsesi kehittämiseen ja sellaisen elämän luomiseen, josta nautit ja jota voit vanhankodissa muistella lämmöllä.

Translation: Started from the bottom now we here. 

Miltä tuntuu kun kroppa tekee muutosta parempaan?

Iiks! Ekana kerron, että tänään kävin tutustumassa Proakatemiaan ekaa kertaa ja meidän jaettiin jo tiimeihinkin! Pääsin just sellaiseen tiimiin mihin halusinkin ja toi koko koulu vaikuttaa niin älyttömän ihanalta. Hommia täytyy tehdä jokaisen opintopisteen eteen hitokseen, se on varmaa. Mutta silloin ku tekee sitä mistä pitää, ei se ole ongelma. Eli seuraavat 2,5 vuotta tulee olemaan kovaa työtä ton koulun kanssa, mutta oon enemmän kuin innoissani! Tiedättekö sen tunteen, että kyllä, tää on mun juttu. Tänään mulle tuli todella vahvasti se fiilis, että tätä päätöstä en tule katumaan. Vaikka rankkaa varmasti tulee myös olemaan, niin oon vaan jotenkin niin fiiliksissä! Jee! 🙂

IMG_20150410_123728

MUTTA SIIS ihan nyt dieetillä saa taas kokea sen, kun kroppa tekee muutosta. Välillä ihan viikossakin saattaa tapahtua suhteellisen isoja muutoksia, jotka ainakin oma silmä huomaa. Nyt viime viikkojen aikana käsivarteni ovat kiinteytyneet todella paljon. Olen saanut kipeät niskani suhteellisen hyvään kuntoon ja jännityspäänsärkyjä tai migreeneitä tulee enää vain harvoin, joten olen uskaltanut jo hieman rohkeammin treenata taas yläkroppaa. Itselläni dieetti tarkoittaa vielä ja edelleen hyvin pitkälti laihtumista, siinä missä esimerkiksi kisaajille dieetti on vain rasvanpolttoa, eikä varsinaista laihtumista. Minulla on vielä jonkin verran matkaa siihen, että myös massakaudella paino olisi kohtuullinen. Mutta nyt taas aletaan olemaan ihan kivoissa mitoissa ja tästä on hyvä jatkaa.

IMG_20150405_225238

Viimeksi esimerkiksi kun tein salilla haukkareita koin aikamoisen hyvänolon tunteen siitä omasta muutoksesta. Istuin penkille ja aloin tekemää hammereita, eli haukkariliikettä. Nostelin käsipainoja ja katsoin peiliin. JUMMIJAMMI!! Vitsi mikä bööna!! Teki mieli nousta ylös ja sanoa viereisille ihmisille, et hei.. kannattaa varoo.. nää pahat pojat tarvis jo aseenkantoluva.. ja osottaa haukkareitaan ja sitten muiskauttaa kunnon suutelo molemmille haukkareille. KYLLÄ!

FB_IMG_1428173712249

Ja oikeestihan mun minipyssyt ei ole vielä mitään. Tollanen pyörivä herne tossa, jota ei juurikaan erota ilman suurennuslasia. Mutta so what! Se on mulle kehitystä ja mulle hieno juttu. Oon siksikin valinnut kuntosalin lajina ja harrastuksena, että kilpailen ihan vain täysin itseäni vastaan. Asetan itse itselleni tavoitteet (valkku asettaa) ja omassa ajassani (valkun ajassa) pyrin niitä kohti. Mutta kyllähän se kivalta tuntuu, kun kropasta huomaa selkeää kehittymistä.

IMG_20150408_102202Palikoiden metsästäminen on jännää!

Kuin laihduin isoja määriä, niin päällä kesti aina jonkun aikaa tulla muutoksessa mukana. Joskus saatoin kävellä peilin ohitse ja oikeasti hämmentyä, että oliko tuo muka minä. Ja se taas alussa toi mukanaan hieman epävarmuutta. Mieti, että joutuisit yhtäkkiä ihan uuteen kroppaan. Vaikka se olisi millainen tahansa, vaikka todella hyvä, niin olosi olisi alussa outo.. koska se ei ole sinun kroppasi. 😀 Vasta kun alkaa tottumaa ja olemaan sinut uuden kroppansa kanssa, alkaa olokin olemaan luontevampi. Edelleen saatan joskus mennä vähän ujoksi ja epävarmaksi jos olen todella laittaunut. En tiedä miksi, mutta eniten olen sinut itseni kanssa kun olen jumppareleissä ja vähällä meikillä. Se on eniten ’Patua’.

On myös jännä huomata kuinka nopeasti sen entisen olomuodon unohtaa ja unohtaa sen, että on joskus ollut erinäköinen. Vanhoja kuvia katsellessa tulee aina todella surrealistinen fiilis. Välillä en itsekkään tajua sitä, että miten ihmeessä oikein tein tämän. Vedinkö jonkun muutaman vuoden huumetripin ja kävin jossain psykoosissa vaan salilla vai häh?! 😀 Sitä kuitenkin elää niin päivä kerrallaan, että se isompi kokonaisuus hahmottuu vasta ajan kanssa. Ne 40 kiloa, jotka pudotin, olivat ensin yksi kilo, sitten viisi kiloa, sitten 15 kiloa ja niin edelleen. Vasta kun katsoo taaksepäin tajuaa, että oho, tulikin tehtyä vähän isompi duuni.

En ole vieläkään tottunut siihen jos mua isketään (ja huom. mua edelleenkin isketään toooodella harvoin). Tai en ikinä ajattele, että nooniin nyt mua isketään. Jos joku ihan suoraa alkaa iskemään, niin menen ihan supervaivaantuneeksi. Se on jotain ihan kamalaa ja vihaan yli kaiken jos mua yritetään iskeä. Supliikista ja sosiaalisesta mimmistä muuttu yhtäkkiä punasteleva ujo piimä. Kamalaa!

Screenshot_2015-04-01-13-34-37-1Shoppailu on  nykyään paljon kivempaa! Siis ihan uudenlainen kokemus. Toki alussa kestää löytää se oma koko sekä hiffata, etkä mitkä vaatteet istuvat uuteen kroppaan. Mutta sitten kun alkaa vaatteissa löytämään sen uuden oman juttunsa, niin shoppailu on siinä vaiheessa aika loputonta. Itse yritän aina himmailla shoppailua, mutta yleensä viimeistään siinä vaiheessa, kun painoa on tippunut jo vähän enemmän, niin niitä vaatteita on vaan pakko ostaa uusia. Salivaatteita minulla onkin jo ihan mukavasti, vaikka niitä ei voi ikinä olla liikaa. Mutta normi arkivaatteita minulta edelleen uupuu ja pikkuhiljaa rakennan vaatekaapin sisältöä uudestaan.

IMG_20150409_114426

IMG_20150409_112532Uusin ihastukseni: Gold’s Gymin vaatteet! Fitnesstukusta löydät myös paljon muita kivoja treenivaatteita. 🙂

IMG_3083Tilattiin ”vähän” muutakin vitinestukusta.. 😛

Kropan muutos tuo lisää motivaatiota ja on kiva tunne, kun tietää, että on itse tehnyt sen kaiken työn. Pyrin aina korostamaan sitä, että ulkonäkö ei ole kaikki kaikessa, mutta minä ainakin nautin siitä jos viihdyn itse omassa kehossani. Ja minun ihanteeni on lihaksikas ja timmi vartalo. 🙂

Mitä aatteita muilla on ollut jos kroppa on tehnyt muutosta parempaan? 🙂

 Salisoitossa: