Puppy shower!

Meidän sukuun on tullut viime aikoina ihanaa ”perheenlisäystä”, eli koiruuksia. Serkkuni hommasi amerikankarvattomanterrierin ja siskoni kaksi rescue koiraa Romaniasta.

Siskollani oli synttärit ja hänen ihanat ystävät suunnittelivat hänelle ylläri puppy showerit/synttärit. Siskon mies oli mukana juonessa ja onneksi pääsimme täysin yllättämään hänet.

Koirat ovat mitä luultavammin havannankoira, bichon frise tms rotuisia. Tarkkaa rotua tai elämäntarinaa ei tiedetä. Koirat löydettiin hylättyinä, turkki täysin rastoittuneena. Nämä kaksi koiraa löydettiin yhdessä ja ne ovat edelleen täysin kiintyneitä, jopa liimaantuneita toisiinsa. Siksi sisko ja hänen miehensä halusivat ehdottomasti ottaa molemmat, ja ettei kukaan vaan erota niitä toisistaan. Alkuperäiseltä nimelää Bonnie Ja Clyde ovat nyt suomalaistuneet ja saaneet nimet Peppi ja Toope.

Toope on hyvin rento kaveri, sitä saa pitää sylissä kuin vauvaa ja möyhiä miten päin vaan. Hieman se saattaa äristellä toisille uroksille. Peppi puolestaan onkin epäluuloisempi ihmisiä kohtaan, mutta avoimempi muita koiria kohtaan.

Koirista kuitenkin näkee, kuinka en nyt jo luottavat uusiin omistajiinsa. Sen, että koirilla on nyt hyvä olla. Vaikka on harmi, että koiria hylätään ja maailmalla koirien olot eivät ole yhtä hyvät kuin Suomessa, on silti ihanaa nähdä, että osa koirista kuitenkin saa uuden mahdollisuuden.

Onko sinulla rescue-koira? Jos on niin minkä rotuinen ja mistä? Kuinka koulutus ja kotiutuminen sujui kohdallanne?