Ensimmäinen viikko reversellä

 

Reverseä on nyt ketoosin jälkeen elelty viikko ja olo on hyvä. Dieetti on kuitenkin ollut niin maltillinen, että eipä tässä oikein nälkäkään vaivaa. Kun mitä olen ymmärtänyt, että sitä kovempi nälkä reversellä, mitä pidempi ja rankempi itse dieetti on ollut. Ja minulle toimii tämä. Kaksiosainen dieetti tuntuu edelleen ajatuksena erittäin hyvältä ja inhimilliseltä, vaikka ihanteelliseen rantakuntoon ei vielä päästykkään.

/srv/www/fitfashion wordpress/releases/20150429070043/app/wp content/uploads/sites/78/2015/05/IMG 20150501 175058

Vaikka nälkä ei ole ollut mitenkään ylipääsemätön niin yksi uusi asia on tullut kiusaksi.. herkkuhimarit! Koko dieetin pärjäsin ilman oikeastaan minkäänlaisia ruokahimareita, mutta nyt niitä on. Ja mieli tekee kaikkia tosi outoja ja jotain sellasia mitä en todellakaan normaalisti himaroisi. Esimerkiksi uunimakkara ja ranut! 😀 Mutta ehkä eniten nyt himoituttaa sellainen uunissa käytetty tacosetti.. eli tacosipseja, jauhelihaa, vaikka paprikaa ja sipulia ja juustoa päälle. Jotenkin toi sulanut juusto on nyt ehkä se eniten mikä saa kuolan valuun. Varmaan keho himoitsee nyt rasvaa ja nopeeta hiilaria. Eikä asiaa auta se, että mies pääsi jo suoraan massakaudelle ja saa vetää cheat mealin joka sunnuntai. Nyt on ensimmäistä kertaa sellainen, että ihan hanurista kattella vierestä kun toinen vetää jotain burger kingiä. 😀 Yksikin väärä sana niin lyön sen hampparin sen otsaan. 😀

/srv/www/fitfashion wordpress/releases/20150429070043/app/wp content/uploads/sites/78/2015/05/IMG 20150501 175119Himareihin on auttanu terveysterrorisointi, eli tehdään terveellinen/proteiinipitoinen jostain herkusta. Tässä proteiinipannari!

No ei, ruokahimarit on aina ruokahimareita. Turha niille on antaa periksi, koska se himo usein vaan pysyy ja jopa yltyy siitä. Jos lauantaina antaisin itseni syödä jotain, niin miksi en sunnuntainakin ja maanantaikin taisi olla vähän rankka.. jne..

Kyllä ne ruokahimarit taas ajan kanssa ohi menee, nyt on tärkeintä pitää verensokerit tasaisena ja pää kylmänä. Sitten kun valmentaja antaa luvan herkutella, niin sitten se ruoka maistuu vaan entistä paremmalta, eikä mukana ole syyllisyyden tunteita. Ja kun mun täytyy nyt olla todella varovainen, eikä kroppaan saa nyt alkaa syöttään liikaa hiilareita tai kaloreita.

/srv/www/fitfashion wordpress/releases/20150429070043/app/wp content/uploads/sites/78/2015/05/IMG 4162Walden Farms pancake syrup (-20% alennuksessa)

/srv/www/fitfashion wordpress/releases/20150429070043/app/wp content/uploads/sites/78/2015/05/IMG 20150428 173337Myös Questit ovat nyt kultaa (-10% alennuksessa)

Rasvasolut ku ovat sellaisia pikku kakkiaisia, että ne eivät koskaan katoa vaan ne vain kutistuvat. Ja koska olen ollut aikoinani lihava, niin lihon nytkin helposti. Rasvasoluja ei tule niin helposti uusia  verrattain siihen, että jo olemassa olevat vain turpoavat uudestaan. Siksi esimerkiksi viime massakaudella massaa tulikin paljon ja helposti. Nyt kokeilemme tälläistä lähestymistapaa ja kasvatamme kehon kykyä polttaa hiilaria.

/srv/www/fitfashion wordpress/releases/20150429070043/app/wp content/uploads/sites/78/2015/05/IMG 20150502 093123Golds’s Gym tee

Treenit ovat heti alkaneet kulkea ihan mielettömän paljon paremmin. Vaikka treeni on edelleen suhteellisen pumppaavaa, niin tiettyihin liikkeisiin olen saanut pistettyä jo todella paljon enemmän painoa. Vaikka en oo ikinä treenannu niin, että niillä painoilla nyt sisänsä olisi merkitystä, niin onhan se hienoa huomata voimatasojen nousseen. Itseäni vastaan tässä kuitenkin kilpailen ja nyt kun ruokaa lisättiin ja tullaan pikkuhiljaa lisäämään, niin pääsen taas joka viikko voittamaan edellisen viikon Patun. Siistiä.

Ihanaa alkanutta viikkoa! 

/srv/www/fitfashion wordpress/releases/20150429070043/app/wp content/uploads/sites/78/2015/05/IMG 20150504 095925

Reverse dieting?

Eli mikä ihmeen reverse? Suomeksi sanottuna käänteinen dieetti. Pähkinänkuoressa: reverse dieetti on dieetin (ja varsinkin todella tiukan dieetin) jälkeen paras tapa lopetella dieettiä ja pikkuhiljaa nostaa kalorimäärä.

Dieetti hidastaa aina aineenvaihduntaa ja hormonitoimintaa (sitä enemmän mitä pidempi ja vaativampi dieetti on), jonka seurauksena kroppa imaisee itseensä kaikki mitä syöt kun lopetat dieetin. Jos ennen dieettiä on pystynyt syömään vaikkapa 2500 kaloria lihomatta, niin dieetin jälkeen samaa määrää ei todellakaan pysty heti syömään. Kaloreita tulee lisätä askel askeleelta, samoin kuten dieetillä kaloreita pudotetaan askel askeleelta. Aineenvaihdunnan taso kyllä nousee kun ruokaa lisätää, mutta liian malttamaton ja nopea lisäys tarkoittaa valitettavasti sitä, että sitä nopeammin myös rasvaa kertyy. On hyvin yksilöllistä ja tapauskohtaista, että kuinka nopeasti ja millaisia määriä ruokaa tulisi lisätä. Jos aineenvaihdunta on todella mennyt retuperälle, on hyvä tehdä reverse todella hitaasti. Reverseä ei juurikaan kannatta suunnitella etukäteen vaan edetä painon muutosten mukaan. Jos painoa tulee heittämällä lisää, edetään liian nopeasti. Jos taas paino edelleen putoaa, voi ruokaa lisätä reippaammin. Kun paino on ollut aina muutaman viikon samassa, voi ruokaa jälleen lisätä jne.

IMG_20150426_185600Saa nähdä miten itsellä reverse menee ja miten polla kestää 😛

Reverse dieetti on aika raju kokemus, sillä dieetin jälkeen kroppa on hyvin vastaanottavaisessa tilassa ja nälkä on suuri. Useimmat sanovat nälän olevan reversellä suurempi kuin itse dieetillä. Kilpailijat muun muassa kertovat, että kisojen jälkeen nälkä voi olla jatkuva vaikka söisi niin paljon, että tuntuu että vatsa halkeaa. Mutta varsinkin kisailijoilla on se riski, että jos nälälle antaa valtaa, imppaa hitaalla käyvä kroppa kaiken itseensä ja kilpailija voi yhtäkkiä pullahtaa kisojen jälkeen vaikkapa 10 kiloa.. miehet jopa 30kg. Sama se on kenellä tahansa joka treenaa tavoitteellisesti tai tekee rankan dieetin (huom! syy miksi hömppädieetit eivät toimi!). Jos dieetin jälkeen palataan suoraan siihen, että syödään reilusti yli kulutuksen ja kaikki aerobinen jätetään samalta istumalta pois, voi tarve uudelle dieetille tulla hyvinkin pian.

IMG_20150415_205700Haisuli sen sanoi! Reverse on kaiken sen ajan ja vaivan arvoinen juttu. Metallisydän -blogin Jari oli kyllä sitä mieltä, että Haisuli on vaan laittanu mun teehen laksatiivia.. 😀 😀

Jossain sanottiin, että reverse todella mittaa motivaation, sillä kun nälkä on kova mutta vaakalukema ei muutu ainakaa alaspäin, voi luonnollisestikkin usko olla pian koetuksella. Toivottavasti nyt edes suhteellisen nopeasti tulisi treeniin lisää pontta ja lihaksiin painetta, niin motivaatio pysyisi yllä. Toki onhan se ainakin näin naisena ihan motivoivaa, että reversellä estetään se yhtäkkin pullahtaminen. Kyllä nytkin kroppaan tulee nesteitä, mutta sinällään varsinaista lihomista ei tule tapahtumaan.

Tilasin lisää noita Walden Farmsin tuotteita. Vielä kun ei pääse syömään bulkkityyliin vaan kaloreita tulee tarkkailla, niin tälläiset dieettijutut ovat todella tarpeen! 😀

IMG_20150418_115935

IMG_3717Oli ihanaa saada rahka ja puuro takaisin ruokavalioon! Niistä myöhemmin lisää. 😛