Laihdutuksen jälkeen: pohkeet

*Sisältää mainoslinkkejä

Aloitan uuden blogisarjan; laihdutuksen jälkeen.

Minulta kysytään usein laihdutukseen liittyviä kysymyksiä ja ajattelin vihdoinkin avata niitä täällä blogin puolella. Kysymykset koskevat ihoa ja sen palautumista, raskausarpia, saavutetun painon ylläpitoa, sosiaalisia tilanteita yms. Kysymyksiä saa esittää, vastaan niihin osaamiseni ja oman avoimuuteni mukaisesti.

Tällä kertaa otan puheenaiheeksi pohkeet. Miksi? Koska yksi yleinen piirre jos painoa löytyy enemmän ovat isot pohkeet. Kun keho kantaa päivittäin isoa kuormaa, pohkeet tekevät siitä isoimman työn. Samalla tavalla kuin polvet ovat liiallisen kuorman vuoksi koetuksella, myös pohkeet saavat kovan treenin joka päivä. Itselläni paino oli vuonna 2009 melkein 110kg, joten pohkeet ovat silloin olleet kymmeniä kiloja suuremmalla koetuksella kuin nykyään. Muistan, kuinka pienetkin kävelylenkit saivat pohkeet aina ihan tuleen. Jalkapöytäni on myös silloin laskenut, joskaan se ei koskaan ole ollut mitenkään erityisen korkea. Minulla on siis aina ollut ns. pullajalka. Ja toki, myös pohkeeni ovat jo luonnostaan isot. Eli vaikka olisin ollut ikäni hoikka, pohkeeni olisivat silti mitä luultavimmin normaalia isommat.

Pohkeeni ovat kehossani sellainen osa, johon olen toki tottunut, mutta mitä ehkä itse karsastan eniten. En koskaan pidä mekkoja tai hameita ja jos pidänkin, laitan ehdottomasti peittävät mustat sukkahousut. Pohkeissani on myös selluliittia. Selluliitti onkin eräs blogisarjan jaksoista, johon tulen myöhemmin pureutumaan tarkemmin. Minua on jonkun verran kiusattu pohkeistani, mutta en silti ole siitä sen suuremmin traumatisoitunut. Pystyn elämään pohkeideni kanssa, mutta eivät missään nimessä ole kehoni lemppariosa. Kadehdin kapeasäärisiä naisia! Voi kun itselläkin olisi kauniit ja kapeat pohkeet, tai eritoten nilkat. Isommatkin pohkeet voivat olla kauniit, jos sääret ovat hoikemmat. Mutta itselläni on niin sanottu cancles, eli nilkka tuntuu puuttuvan. (Nauratti edes kirjoittaa tuo lause, haha.)

Onneksi jalkani ovat aika pitkät ja korkkareilla saa jotain apua nilkkoihin, mutta painajaiseni olisi laittaa tennarit ja mekko/shortsit. Shortsitkin ylipäätään ovat minulle ehdoton nounou.

Laihtuvatko pohkeet?

Kun laihduin, myös pohkeeni laihtuivat. Eli ne kyllä kutistuvat mukana. Mutta rasvaahan ei pysty polttamaan tai laihduttamaan paikallisesti sieltä mistä itse haluaa. Olen vuosikausia etsinyt tietoa, että mitä suurille pohkeille voisi laihdutuksen sijaan yrittää tehdä. Joka paikassa on sanottu, että älä treenaa niitä ja sitä ohjetta olen tyhmänä noudattanut.

Päärynä- ja tiimalasivartalon ongelma?

Sukuvikana meidän suvun naisilla on huono verenkierto jaloissa. Veri ja nesteet kulkevat jalkoihin, mutta eivät takaisin ylös. Meillä kaikilla on raskaampi ala- kuin yläkroppa. Tähän aivan ehdoton lääke on liike. Pohkeita siis tulee treenata, mutta pitkiä sarjoja pienillä painoilla, jopa 50 toiston sarjoja. Näin pohkeiden verenkierto ja aineenvaihdunta parantuu ja pitkät lihakset kehittyvät. Myös lymfahierontaa kannattaa ehdottomasti harkita.

Kysyin jopa plastiikkakirurgia W:llä, kun olin siellä happokuorinnassa (postaus tässä), että voiko pohkeille tehdä kirurgisesti mitään ja kuulemma ei oikein voi. Etenkin, jos nilkka on iso, kuten minulla. Jos pohkeeni pienentäisi kirurgisesti, sääristäni tulisi vain tasapaksut pötköt. Nilkan operointi on kuulemma hyvin vaarallista, eikä se kannata. Eli nyt vaan reeniä, poro, reeniä. Ja toisaalta hyväksyä se fakta, että pohkeeni tulevat aina olemaan isot ja keskittyä vain niiden kiinteyttämiseen and just f*cking embrace them. #canclespositivity

Käyttöön otan myös tukisukat (seksikästä), hieronnan sekä palauttavan aerobisen ja säännöllisen venyttelyn. Kaikki, mikä parantaa pohkeiden verenkiertoa. Korostan edelleen, että pohkeet ovat sellainen asia, joiden takia en ole epävarma mutta tiedostan, että olisin paremman näköinen kauniilla, kapeilla säärillä. On hyvä, että pohkeissa on muotoa ja pihviä, mutta omistani voisin jo mielellään lahjoittaa vähäosaisille. Vaikka niille miehille, jotka treenaavat pohkeitaan vuosia ilman sen suurempaa kehitystä. Sorry bros, se kaikki pihvi tuli ilmeisesti mulle.

No ne saappaat?

Saappaiden löytäminen on isopohkeiselle naiselle yhtä tuskaa. Nilkkureista on oikein välitä, koska ne usein katkaisevat jalan juuri väärästä kohtaa, tehden niistä vieläkin isommat näköiset. Suosin saappaita, joissa on käytetty stretch-materiaalia. Saatan löytää sopivia saappaita Hennesistä tai vaikkapa Cittarista. Viime vuonna ostin ihanat saappaat, mitkä käytin puhki ja nyt itken verta kun omaa kokoani ei vieläkään ole tullut varastoon. Kengät olivat kenkäcity.fi sivustolta, missä on enemmänkn xl-vartisia kenkiä. Myös KipKop stroresta olen löytänyt yhdet saappaat. Myös muista kaupoista voi ihan sattumalta löytää sopivia ja otan mielelläni vinkkejä vastaan. Nyt löysin Zalandosta yhdet, mutta niiden jalkaan saaminen on yksi perkuleen työmaa.

Okei, nyt on aika 1:st world problems, eli ottakaa jälleen minun kitinät huumorilla.

Treenihousut täältä ja täältä

Koodilla PAULIINA15 -15% alea. Voimassa toistaiseksi. 

Uutta! Bia Brazil -mallistoon on tullut nyt Plus size koko. 

 

EDELLINEN POSTAUS: MODERNI KIRPPIS, ZADAA

 

Minirasvaimu!

Tehty yhteistyössä Hoitohuone358:n kanssa

Vaikka haluan olla kurvikas, en halua olla löysä. Se on ajatus omasta ulkomuodostani ja tavoitteistani sen suhteen. En enää haaveile kitudieeteistä ja suhtautumiseni niin ruokavalioon, liikuntaan kuin itseeni on jo paljon armollisempi ja realistisempi kuin mitä ehkä aikaisemmin. Kesän 2017 häät tietysti siintävät mielessä ja kroppa täytyy saada kuntoon siihen mennessä. Se tarkoittaa muutaman viime vuoden aikana kertyneen kilon karistamista ja sen jälkeen kiinteytymistä. Ei siis missään nimessä armotonta dieettiä tai mitään kuuria. Tavallista ja terveellistä ruokaa sekä runsaasti liikuntaa. Siitä on pienet Pauliinat tehty.

Liikunnan  ja ravinnon lisäksi voi joskus kokeilla erilaisia muita jippoja. Sainkin blogiini mielenkiintoisen yhteistyöehdotuksen. 🙂

P5310658

Sain blogiini mielenkiintoisen yhteistyöehdotuksen, josta en voinut kieltäytyä. Veitsetöntä kirurgiaa – 3D Lipomed hoitoja. Täytyihän tämä käydä kokeilemassa!

P5310655

3D Lipomed hoidot ovat tehty rasvapoistoon sekä kiinteytymiseen. Hoitoja on neljää erilaista.

Photo 1.6.2016 17.55.34 Photo 1.6.2016 17.55.43

Crypolyysi – rasvataskut

Minulle tehtiin tämä vatsaan. Hoito lupaa, että 20-40% hoitoalueen rasvasoluista tuhoutuu luonnollisella tavalla ja häviää kehosta hoidon jälkeisten viikkojen aikana.

Kavitaatio – rasvanpoisto

Minulle tehtiin tämä kylkiin ja jenkkakahvoihin. Tässä käytetään ultraäänikavitatioteknologiaa ei-toivottujen rasvasolujen tuhoamiseksi. Hoito parantaa myös nestekiertoa ja kehon turvotus vähenee.

Radiogfrekvenssi – ihon kiinteytys

Tämä hoito puolestaan kiinteyttää ja toimii erityisesti käsivarsille ja kasvoille hyvin. Hoidon on luvattu tehoavan myös selluliittiin.

3D-ihorullaus – selluliitti

Imurullausaplikaatiot toimivat hierovan imun periaatteella ja paikallisen rasva- tai selluliittikudoksen kireyden vähenemiseen tai sen poistoon hoitoalueella. Hoito stimuloi samalla tukkiintunutta lymfanestekiertoa vapauttamaan kudokseen kertynyttä kuonaa elimistön metabolisoitavaksi.

P5310657 P5310658

Minulle tehtyjen hoitojen tulokset alkavat näkyä tulevien viikkojen aikana, viimeistään puolen vuoden sisällä. Sen kyllä sanon, että ainakin nesteet lähtivät liikenteeseen. Paino putosi heti hieman sitten eilisen hoitokerran. Hoidot eivät sattuneet ollenkaan ja aika meni nopeasti hoitojen tekijän kanssa rupetellessa. Paikka oli nimeltään Hoitohuone358 ja sijaitsee Tampereella hämeenpuisto 12 a:ssa. Paikkaan oli hieman hankala löytää, mutta ilmeisesti he ovat parasta aikaa etsimässä uusia ja parempia liiketiloja. Kannattaa ehdottomasti ottaa heihin yhteyttä ja kysellä lisää, jos hoidot kiinnostavat! 🙂

Uskon, että tälläiset hoidot tuovat hyvän viimeistelelyn varsinkin jos harrastaa liikuntaa ja syö terveellisesti. En siis usko, että hoito on varsinainen laihdutuskeino, vaan toimi pisteenä ii:n päälle, jos kaikki muu on myös kunnossa. Ei siis niin, että syö kaksin käsin sipsiä ja sitten toivoo tämän olevan ratkaisu kaikkeen. Mutta terveellisen ruokavalion ja liikunnan lisäksi voin lämpimästi suositella kokeilemaan näitä hoitoja! 🙂

Voisin etenkin fitnesskisaajille suositella hoitoja ennen kisoja, jolloin ylimääräiset rasvataskut ja nesteet saataisiin kropasta pois ennen kisoja.

Hoitohuone 358 haluaa tarjota lukijoilleni seuraavanlaiset kokeilutarjoukset hoidoista:

Cryohoito 1h 90€ (norm 150€)

Kavitaatio 40min 60€ (norm. 110€)

3D imurullaus 30min 40€ (norm. 70€)

Radiofrekvenssi 1h 55€ (norm. 85€)

Yhdistelmähoito rasvanpoistoon 135€ (norm. 200€)

Yhteystiedot:

Hoitohuone358

Marika Ulkuniemi

Hämeenpuisto 12 a 101

33210 Tampere

puh: 044 9277 743

[email protected]