Mitä sä haluat tehdä isona? Oisko Proakatemia sun juttus?

Oletko miettimässä, että mitähän sitä tekisi isona tai mihin sitä hakisi lukion tai ammattikoulun jälkeen?

Oletko kekseliäs, innokas, innovatiivinen, rohkea sekä luova ja et juurikaan välitä pänttäämisestä ja tylsistä luennoista? Tekeminen ja tiimissä toimiminen voi olla sun juttusi? Haluat päästä ihan käytönnössä kokeilemaan ja tekemään, etkä vaan lukemaan kirjoista? Oletko miettinyt, että susta voisi tulla yrittäjä? Omaatko jo jonkin sellaisen taidon, josta voisit rakentaa oman yrityksen. Jos ei, niin haluaisitko löytää itsestäni sen puolen?

Photo 23.9.2015 13.44.42

Proakatemia voisi olla sinun paikkasi, jos olet rohkea, kovaa työtä pelkäämätän ja reipas tyyppi. Proakatemialla opiskelu on käytännönläheistä, innovatiivista ja inspiroivaa. Jokainen tiimi perustaa oman osuuskunnan ja oppiminen tapahtuu tiimiyrityksissä. Ihan oikeille asiakkaille tehdään ihan oikeita projekteja ja asiakkaat tekevät numeroarvioinnin. Opiskelu tapahtuu myös ’pajoissa’, eli jokainen tiimiläinen vetää aina vuorollaan oppitunnin, oppilaiden itse valitsemista aiheista. Kirjoja lukemalla ja niistä tekemällä esseen, saat toki kirjapisteita, mutta muuten opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja innostavaa. Kuulostaa jo melkein liian hyvältä, eikö!

Koko koulu huipentuu siihen, että lähdemme oman tiimimme kanssa ulkomaille toteuttamaan asiakkaalle projektia. Tää koulu on unelma. <3

Photo 31.1.2016 16.04.40

Proakatemiassa opitaan yhdessä yrittämällä

Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskellaan yrittäjyyttä ja tiimijohtamista Proakatemialla. Meillä kehitään aktiivisesti tiimityö- ja johtamistaitoja. Opintojen aikana toteutetaan asiakasprojekteja, joiden kautta kerrytetään kokemusta sekä tienataan rahaa. Proakatemian kotimaiset ja kansainväliset verkostot tarjoavat mahdollisuuden luoda laaja ja monipuolinen kontaktiverkosto jo opintojen aikana.

Päätavoitteena on yrittäjyyden edistäminen. Työelämään siirtymistä helpottavat opintojen aikana kertyneet yhteistyöverkostot. (Proakatemia.fi)

Photo 3.11.2015 20.50.05 Photo 4.11.2015 12.20.55 Photo 4.11.2015 12.21.08

Koulusta voit valita juuri sinulle sopivimmat projektit ja kokonaisuudet. Itse olen esimerkiksi mukana mm. Proakatemian markkinointi- ja viestintätiimissä. Valittavissa on myös mm. kansainvälinen tiimi, jossa matkustellaan ja tehdään kv-projekteja.

Proakatemian tilat sijaitsevat Tampereen keskustassa Finlaysionin alueella. Tilat ovat innovatiiviset ja sopivat kaltaiselleni luovalle hörhölle. Meitä akatemialla on kaltaisiani restonimi-opiskelijoita, kuten myös liiketalouden opiskeloita sekä myös tietojenkäsittelystä sekä fyssaripuolelta. Koulusta valmistuttuaan ei tarvitse alkaa yrittäjäksi, noin kuusi kymmenestä Proakatemian käyneistä aloittaa oman yrityksen. Moni on myös esimerkiksi töissä markkinoinnin  parissa. Valinta on täysin sinun. Proakatemian aikana voi helposti kokeilla omia siipiään ja katsoa erilaisten projektien kautta, että mikä olisi se ”omin” juttu.

Proakatemia – Tampereen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden ja tiimioppimisen linja. Tule mukaan voittajiin. 😉

Photo 3.2.2016 19.42.40 (1)

Nyt sulla on vielä erityinen mahdollisuus päästä mun kanssa samaan tiimin, nimittäin Eventaan. Eventa on uusi kokeilu, jossa osakeyhtiö jatkuu ja ottaa aina uusia jäseniä. Siinä missä muut osuuskunnat ajetaan alas, kun tiimi valmistuu. Eventassa on siis etulyöntiasema, että uudet jäsenet saavat ”vanhojen” opiskelijoiden tuen ja tietotaidon heti käyttöönsä.

Kysy ihmeessä lisää jos kiinnostuit!

 

Vuosi päättyy irtisanomiseen

Tänään irtisanottiin meidän kämppä. Ehdittiin tehdä vielä yksi iso päätös ennen tämän vuoden loppumista. Ei, me ei olla eroamassa. Me ollaan muuttamassa isompaan asuntoon, voi luoja, vihdoin. Siitä asti kun ollaan tähän muutettu, olen haaveillut isommasta asunnosta. Tämä meidän asuinalue on aivan ihana ja tähän asuntoon liittyy on monta ihanaa asiaa, mutta on vain fakta, että tämä alle 50 neliötä ilman kunnon keittiötä ei meille vaan oikein riitä. Meidän edellisessä asunnossa oli kunnon keittiö sekä yleisesti enemmän kaappi- ja säilytystilaa, sellaiset kaksi ihanaa asiaa, joita olen huomannut nyt kaipaavani. Ja nyt ne vihdoin saan. Ihanaa, oon niin onnellinen. Oon myös salaa haaveillut toisesta koirasta, mutta se murheellisesti taitaa toistaiseksi jäädä vain haaveeksi.. 😀

Mulla on takanani mun tähänastisen elämäni isoin vuosi. Niin paljon on tapahtunut, ettei mun pieni pää ole välillä meinannut edes pysyä kunnolla mukana.

Mitä sitten on tapahtunut?

Ensimmäinen iso asia oli koulutuslinjani muuttuminen. Aloitin viime vuonna restonomilinjalla Tampereen ammattikorkeakoulussa mutta hain tänä vuonna Tamkin yrittäjyyden linjaan, Proakatemiaan. Onnekseni pääsin haastatteluiden ansiosta linjalle ja täytyy todeta, että tuo linjan muuttaminen on ollut elämäni parhaista päätöksistä. Linja on rankka, mutta tulee olemaan niin kaiken työn ja vaivan arvoinen kokemus. Mulla on niin vahvasti se tunne, että tää on se mun juttu. Oon aina kärsinyt siitä, että en ole todellakaan tiennyt, että ”mikä haluan olla isona”, mutta proakatemia tarjoaa aivan loistavat puitteet kaltaiselleni ad/hd yrittäjähenkisille elämänseilaajalle. Täällä tulen löytämään polkuni ja saamaan loistavat työkalut tulevaa uraani varten.

Photo 27.12.2015 12.17.12

Seuraava askel oli lupaus avioliitosta ja vasempaan nimettömääni ilmestynyt kaunis sormus. Hassua, että miten olen yhtäkkiä päässyt elämässäni tähän pisteeseen. Vielä hetki sitten olin eksyksissä oleva pieni tyttö ja nyt olen korviani myöten rakastanut nuori nainen. Hullua tämä elämä välillä. Ja aina ne suurimmat elämänmuutokset ja pelastavat tekijät saapuvat sillä viimeisellä hetkellä. Juuri ennen kuin meinaat luovuttaa. Tuntuu, että ensin pitää aina hieman hajota, että voi tehdä tilaa uudelle ja kauniille.

File 2.10.2015 8.27.13

Kolmas suuri asia oli kun kaksi päivää ennen joulua, vuoden pimeimpänä päivänä, mummini nukkui pois. Ajatus siitä, että läheinen ja rakas ihminen ei ole enää täällä, on vielä hyvin surrealistinen. Elämä muuttuu ja menee eteenpäin. Siihen on välillä hassua suhtautua. Kun on niin tottunut siihen mitä on. On todella outoa, että tiettyjä ihmisiä ei enää ole. Aika parantaa, tiedän. Mutta jotenkin tuntuu, että ehkä ole vielä edes koko asiaa tajunnut lopullisesti. Koko viimeinen kuukausi on mennyt hyvin sumuisissa fiiliksissä. Kun mummuni kunto romahti ja hän vietti viimeiset viikkonsa hoitokodissa, en itsekkään läheisenä voinut kovin hyvin. Kuntosalit, ystävät, koulu ja kaikki jäi hetkellisesti vähän taka-alalle. Menin vähän solmuun, kesti hyväksyä mummin tuska ja lopun läheneminen.

Photo 20.12.2015 7.06.39

Nyt viimeinen ja neljäs suurin asia on muutto. Ehdimme asua täällä ihanalla alueella noin puolitoista vuotta. Tälläkin elämänvaiheella oli suuri vaikutus ihan kaikkeen. Täältä löysimme vakkari kuntosalimme, kourallisen ihania ihmisiä sekä minä  löysin uuden valmentajani. Edelleenkin tulemme käymään siis samalla salilla, vaikka muutamme hieman kauemmas.

Photo 1.10.2015 8.10.31

Tiesin kokoajan tuon viimeisen rankan kuukauden aikana, että kyse on hetkellisestä tilanteesta ja olotilasta. Tiesin, että paremmat ajat ovat tulossa. Tiesin sen, koska päätin niin. Kuukausi oli tuskainen ja pitkä. Usko meinasi loppua moneen otteeseen ja en muista koska viimeksi olisin ollut niin väsynyt. Mutta nyt voin taas alkaa hengittämään. Mummi on nyt mun suojelusenkeli ja elää nyt vihdoin ilman kipuja, joten mä voin jälleen tehdä ja toteuttaa mun omia suuria suunnitelmiani. Muuton lisäksi ensi vuonna alkaa pt- sekä ravitsemusvalmentajan-koulutus osuudet ja niistä valmistun siis ensi kesänä. Näiden lisäksi olen uumoillut yhtä ihan sairaaaaaaaaan kivaa kouluprojektia. Koska olemme yrittäjäopiskelijoita, kuuluu opintoihimme vahvasti myös tottakai yrittäjyys. Itse teen yrittäjän hommia tietysti valmennuksien muodossa, mutta olen miettinyt myös siis erästä toista projektia ja sormeni syyhyävät sen aloittamisen suhteen. Olen jo tehnyt ja suunnittelut kaikkea ja en tiedä millä maltan odottaa, että koulu alkaa taas tammikuussa! Liian jännää! 😀

Näiden asioiden lisäksi kuntosali ja urheilu nousevat jälleen siihen roolin, jonka ne oikeasti elämässäni ansaitsevat. Huomaan olossani suuren eron verrattain siihen kun olen syönyt terveellisesti ja liikkunut paljon. Nyt kun olen syönyt ja liikkunut miten sattuu, olen väsynyt ja kärttyinen. Niin paljon kuin monet haluavat fitness-boomin katoavan, mä itse olen tälle ”fitness-boomille” päinvastoin niin paljon velkaa. Tän kaiken avulla mä löysin itseni, löysin blogini punaisen langan, löysin uran itselleni, löysin hyvän olon ja sen, mitä haluan tältä elämältä. En ehkä ole mikään kisakirein salikissa tai mitään sellaista, mutta fitness on ja tulee olemaan pysyvä elementti mun elämässä. Se tuo kuitenkin mulle niin paljon hyvää oloa. Tottakai elämäntilanteet muuttuvat ja elämä vie mitä ihmeellisimpiin suuntiin, mutta en ihan heti keksi syytä lopullisesti luopua terveellisestä syömisestä ja urheilusta.

Photo 27.12.2015 14.18.46Palasin takaisin juurilleni eli tummaan hiusväriin. Hiukseni tähän kuntoon taikoi Royal Lookin Heidi. <3

Viime vuoden dieettini voi suoraan heittää roskakoriin, tämä vuosi aloitetaan puhtaalta pöydältä. Pienen askelin kohti tavoitteita ja parempaa oloa. Jääthän siis seuraamaan menoani ja tuetaan toinen toisiamme tekemään parempia valintoja terveytemme suhteen. <3 Ihanaa pian alkavaa mahdollisuuksien vuotta 2016. <3

 

Rautaa ja rakkautta,

Patu <3