Moderni kirppis, Zadaa

Kyseessä ei ole minkäänlainen yhteistyö, vaan haluan vain kertoa teille itselleni täysin uudesta jutusta: Zadaasta.

Ilmoitin snäpin puolella muutamia kuukausia sitten, että myisin vaatteitani ja laukkujani. Minulle vinkattiin silloin Zadaasta, kirppariapplikaatiosta. Menin ja tutustuin. Halleluja. Olen myynyt siellä jo kohta puoliomaisuuttani, heh.

 

Modernia kierrätystä

Kirppari on siis appsi. Kirjaudut ja teet tunnukset, syötät oman kokosi ja laitat ne näkyviin mitä haluat. Näin  Zadaa osaa katsoa ”kaksosesi” ja löydät helpommin ostajia sekä ostettavaa. Ihmiset voivat ”tallentaa” tuotteitasi painamalla niiden kohdalta sydäntä ja jos esimerkiksi alennat tuotteen hintaa, tuotteesta tykänneet saavat siitä ilmoituksen ja ostoprosentti paranee.

Kun joku ostaa tuotteesi, teille tulee yhteinen keskustelu, missä sinulle tulee koodi. Pakkaat tuotteen ja viet sen lähimpään K-kauppaan, sanot myyjälle koodin. Zadaa merkkaa, että tuote on kuljetuksessa. Kun paketti on ostajan K-marketissa, saa hän siitä ilmoituksen. Zadaa ilmoittaa aina molemmille kaikesta. Kun asiakas on hakenut tuotteen ja arvioinut myyjän, ostajan maksama raha lähtee vasta siinä vaiheessa liikkumaan ostajalle. Se on jo ns. otettu maksajalta, mutta vasta kun tuote varmasti on hänellä ja arvio tehty, raha lähtee liikkuman pois Zadaan käsistä. Näin turvataan, että myyjät eivät kuseta tai myy sikaa säkissä.

 

Hinnoittelu

Alin hinta tuotteille on 5€ ja zadaapaketti eli matkahuollon kautta tehty lähetys maksaa asiakkaalle 4€. Zadaa ottaa pyyntöhinnasta aina pienen prosentuaalisen osuuden. Summa aina kasvaaa siis sen mukaan, paljonko tuotteesta pyydät. Huomiona kuitenkin, että vaatteista ja laukuista saa enemmän kuin esim. perinteisellä kirpputorilla. Myin esim. MK:n isot basic bitch käsilaukkuni (eksältä saatu, joten bye Felicia) ja sain molemmista reilusti yli sata euroa. Moni yrittää myydä samanlaisia laukkuja FB kirppiksellä jopa kahdellasadalla, mutta raaka totuus on, että ei niistä kukaan enää juuri yli sataa euroa suostu maksamaan. Käytetty on aina käytetty. Mutta kirpputorilla en laukusta olisi saanut tuskin edes viittäkymppiä. Ja kirpputorilla on aina varastamisen riski.

 

Myyjän arviointi tuo turvallisuutta ja tuskaa

Zadaa ohjaa kokoajan, että mite teet seuraavaksi, joten applikaatiota ei tarvitse pelätä. Ainoat huonot puolet mielestäni ovat siinä, että ihmiset joskus tekevät myyjäarvionnit hyvin kärkkäästi. Minulla on itselläni melkein täydet viisi tähteä ja olen myynyt melkein 60 tuotetta, joten olen saanut pääosin hyvät arvioinnit. Mutta esim. kun olin Kyproksella ja silloin joku osti minulta, sain huonot arvosanat, koska lähetys keski kauan, vaikka sanoin tilanteen. Vanha, jo rikki mennyt puhelimeni ei myös loppuvaiheessa enää antanut Zadaa-ilmoituksia ja alappas sitä nyt selittämään ostajalle. Nykypäivänä ihmiset ovat tottuneet siihen, että kaikki tapahtuu HETI jos ei jopa aikaisemminkin. Ja mistään ei pitäisi maksaa, mutta silti pitäisi saada priimaa (patoutumia much). Esim. myin yli 200€ custom made kaasonmekkoni 40€ (sain siitä n. 37€) ja se kuulemma istui ostajalle täydellisesti, mutta sain 3 tähteä, koska lähetyksessä kesti. Joskus ihmiset jättävät myös arvioissa sanomatta mitään. Myin kerran käyttämättömän kevyttoppatakin 9€ (sain n. 7,5€) ja ostaja antoi 4 tähteä. Takki oli priimakunnossa ja hän sai  niin pian kuin mahdollista. Mistä voi kiikastaa!? 😀 Luulen, että osaa luulee, että itse tuote pitää arvoida, eikä myyjä. Toki, muutaman kerran olen itsekkin aivopieruissani mokannut. Yhden paidan xs-paidan myin vahingossa m-kokoisena ja luonnollisesti ostaja pettyi. Yksistä housuista yritin pestä pölyä pois (hintalaput vielä kiinni, siksi en pessyt pesukoneessa) ja laitoin housut liian märkänä postiin ja jälleen, luonnollisesti ostaja pettyi. Varmaan luuli, että olin pervoillut housujen kanssa, oh lord. 😀

Mutta pääsääntöisesti, jos lähettää realistisen hintaista, laadukasta vaatetta, laukkua, kenkää ja lähettää tuotteet niin pian kuin pystyy, niin ongelmaa ei pitäisi olla. Nyt kun myyntitahti on laantunut, unohdan helposti tarkastaa onko ostoja tullut ja viimeistään unohdan viedä tavaran postiin, jolloin nihilistisempi ostaja saattaa antaa huonon arvion.

 

Itse olen ostanut useita vaatteita Zadaasta ja melkein jokainen on ollut ihan mielettömän hyvä. Rakastan sitä, että kirppareiden maine on mennyt siihen suuntaan, että kierrättäminen on trendikästä. Mieluummin myy hyväkuntoiset, käyttämättömät vaatteensa pois tai vie uffin laatikkoon kuin antaa niiden lojua kaapin pohjalla. Itselläni ei ole mitään ongelmaa ostaa käytettyjä vaatteita, päinvastoin. Olen saanut hienoja vaatteita ihan super-edullisesti.

Onko Zadaa sinulle tuttu? Jos ei ole, aiotko nyt tutustua siihen?

Laihdutusko se vaikein osuus?

Sisältää affiliate-linkkejä

Laihtuminen – syö vähemmän kuin kulutat. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on silti niin vaikeaa ja monimutkaista. Vai onko?

Laihtuminen varsinkin alkuun vaatii paljon totuttelua, kärsivällisyyttä ja uusien tapojen kokonaisvaltaista opettelua. Pieni pintaraapaisu ei riitä, vaan asioita täytyy opetella ihan alusta loppuun ja vieläpä ottaa pysyväksi tavaksi. Mutta  mitä tapahtuu laihtumisen jälkeen?

P6221415

Laihtumisen jälkeen aineenvaihduntasi on pienempi kuin ennen. Jos ennen painosi nousi kun söit tietynmäärän ja painoitkin enemmän, niin voit kuvitella mitä vain tapahtuu jos laihtumisen jälkeen alat syömään samalla tavalla kuin ennen. Laihtuminen ei siis missään nimessä ole kuuri, jonka jälkeen palataan tasan entiseen. Jos näin tapahtuu, paino kipuaa nopeasti takaisin entisiin lukemiin ja usein vielä siitä yli.

Laihtumisen jälkeen ei kuitenkaan saa alkaa myöskään pelkäämään syömistä. Aineenvaihdunta tulisi saada kuntoon ja kroppaan lihaksia. Tähän auttaa se, että ruokamäärää lisätään hallitusti ja hillitysti, siinä missä liikuntaa ja salitreeniä muokataan lihaksia kasvattavaksi. Lihasten maltillinen kasvatus tässä vaiheessa on siis synonyymi kiinteytymiselle. Jos ihminen on pelkkää luuta ja nahkaa, ei lopputulos ainakaan kiinteältä näytä. Se, mikä tuo kiinteyden ja muodon siihen kroppaan on nimenomaan se lihas. Ja ei, lihasten nopeaa ja suurta kasvua ei todellakaan tarvitse pelätä. Treenillä ja varsinkin ruoalla on todella suuri vaikutus siihen, että millaiseksi se kroppa muokkautuu. isot lihakset saadaan aikaan vain progressiivisella, johdonmukaisella, kunnianhimoisella ja kovalla treenillä sekä plussakaloreilla ja hyvin optimaalisella ravinnolla. Laihdutuksen jälkeen, kun kaloreita vasta pikkuhiljaa nostetaan, ei millään siis pystytä tähän. Kiinteytymiseen tarvitaan kulutusta vastaavat tai hieman yli menevät kalorit.

P6221429

Eli pähkinänkuoressa: Laihdutus = miinuskalorit, kiinteytyminen = plusmiinusnolla, lihasmassan kasvatus = plussakalorit

Tärkeintä laihtumisen jälkeen olisi siis eheyttää aineenvaihdunta, edelleenkin liikkua tai vähintään tässä vaiheessa aloittaa säännöllinen liikkunen sekä muokata salitreeniä. Laskenutta perusaineenvaihduntaa pystyy paikkaamaan kasvattamalla lihaksia (kiinteytyminen) ja erittäin paljon kasvattamalla lihaksia kunnolla ja treenaamalla kovaa (lihasten kasvatus).

Miksi laihtuminen ei siis välttämättä ole se vaikein osuus?

Laihtua voit myös ilman liikuntaa (ei missään nimessä suositeltavaa). On suhteellisen helppoa syödä vähemmän kuin kuluttaa, varsinkin jos motivaatio on todella korkealla ja ylipainoa on paljon. Moni pärjää kauankin ihmeellisillä kitudieeteillä mutta heti dieetin loputtua lihoo kaiken korkojen kera takaisin.

Painonhallintavaiheessa viimeistään syömisen pitää olla hyvinkin kontrolloitua. Pitää tietää suhteellisen tarkkaan oma kulutuksensa ja osata nostaa ruokamäärää tarpeeksi, mutta maltillisesti. Liikuntaa tulisi muokata ja mahdollisesti lisätä. Moni huomaakin laihduttuaan ilman liikuntaa, etteivät tulokset olleet odotetun kaltaiset. Pelkällä ruokavaliolla laihduttaminen ei tuo pyöreitä pakaroita ja pyykkilautavatsaa, vaan siihen tarvitaan liikuntaa ja useimmiten salitreeniä.

Siksi olenkin sitä mieltä, että jokaisen laihuttajan pitäisi viimeistään painonhallinta vaiheessa ottaa edes hetkeksi itselleen valmentaja. Ja siksi myös ehdottomasti suosittelen laihduttajille kuntosalia. Jotta lopputuloksena ei ole roikkuva iho ja löysä kokonaisuus ja jotta siihen kroppaan saadaan muotoa ja mallia.

Valmentaja myös oikeasti osaa neuvoa, että mitä siellä kuntosalilla pitäisi tehdä. Väärin tehdyt tekniikat tekevät enemmän tuhoa kuin hyötyä. On myös huomattu, että väärin tehdyt tekniikat kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa kuin oikeaoppisesti tehty treeni. Vaikka netti vilisee täynnä erilaisia treeniohjelmia, olisi ääretöttän tärkeää saada itselleen parhaiten sopiva treeniohjelma ja myös katsoa tekniitan kuntoon. Valmennus on sijoitus omaan terveyteensä ja tulevaisuutensa. Kun kerralla hoitaa asiat kuntoon, ei tarvitse kitua vuosikausia erilaisilla pussikeittodieeteillä ja ihmetellä, että miksi ei ikinä laihdu tai miksi paino jojoilee hurjasti.

P6221476

 

Vaatteet Junkyard

Adidaksen swetari TÄÄLTÄ

XX-XY kengät TÄÄLTÄ